Sanoma tutki: Brändiin panostaminen kannattaa telealan kilpailussa markkinassa

Ostopolkututkimus tele artikkelikuva

Puhelin- ja nettiliittymien harkintalistalla on ostovaiheessa vain yhdestä kahteen brändiä.

Nettiliittymien ostopäätöksiin käytetään aikaa kohtuullisen paljon verrattuna moneen muuhun toimialaan. Tutkimuksen mukaan palveluntarjoajien verkkosivut nousevat tiedonhakuvaiheessa isoon rooliin, joten brändin kannattaa olla ensimmäisenä kuluttajan mielessä.

”Markkina on erittäin kilpailtu, joten brändiin panostaminen kannattaa. Jos et ole kuluttajan top-of-mindissa, et myöskään pääse harkintalistalle”, vinkkaa insight strategi Tiina Kosonen Sanomalta.

Harkintalista on liittymien hankinnassa lyhyt. Palveluliiketoiminnan toimialoilla harkintalistalla on usein vain yksi tai kaksi brändiä.

Kun sopiva liittymä ja sen tarjoaja on valittu, ostopolku vie tyypillisimmin verkkokauppaan. Vaikka ostos tehtäisiin myymälässä, kuluttaja on tehnyt usein vertailua verkkokaupassa. 

Ostopäätöksen tärkein tekijä on useimmiten alennettu hinta tai tarjouskampanja.

”Erityisesti puhelinliittymien tarjouksiin tartutaan herkästi, mutta asiakaskokemuksesta ja -tyytyväisyydestä on myös pidettävä hyvää huolta, jotta kuluttaja ei tartu heti tilaisuuden tullen kilpailijan tarjoukseen”, Kosonen muistuttaa.

Sanoma tutki puhelin- ja nettiliittymien ostopolkua online-kyselynä Suomitutka-paneelissa. Aineisto kerättiin14.–20.6.2022. Kohderyhmänä olivat 18–69-vuotiaat suomalaiset kuluttajat väestöä edustavasti.

Tutustu telealan toimialasivuihin

Liittyvät artikkelit
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti