Tähtikumppanuudet tuovat tähtipölyä brändillesi

Simge Arikan artikkelikuva

Tähtikumppanuuksissa on tärkeää yhteinen arvopohja sekä pitkäjänteinen tekeminen, kirjoittaa Sanoman tähti- ja artistikumppanuuksista vastaava Simge Arikan.

Sosiaalinen media on täynnä kaupallista sisältöä, johon yksittäiset kampanjalähdöt helposti hukkuvat. Jos haluat erottua, yksittäisten kampanjoiden tai postausten sijaan kannattaa sitoutua pitkäjänteiseen kumppanuuteen.

Sponsorointi ja tähtikumppanuudet ovat brändin arvojen mukaisia investointeja, joiden tulokset ovat mitattavissa. Brändilähettiläällä on keskeinen rooli brändin arvojen ja kulttuurin välittämisessä ja vuorovaikutuksessa yleisön kanssa. Aitous ja avoin kommunikointi ovat tärkeitä työkaluja brändin rakentamisessa.

Brändilähettilään valinnassa tulisi käyttää datan ja analyysien rinnalla arvopohjaista kartoitusta. Tunnemme tähtemme hyvin. Tutkimme tarkkaan tähtien tunnettuutta ja vetovoimaa sekä ilmiöitä ja kuluttajia. Kuluttajien syvällinen tunteminen on erittäin tärkeää. Jos kohderyhmänä on ”kaikki”, on hyvin haasteellista tehdä mitään kovin merkityksellistä. Tähden ja brändin kumppanuus tulee yhteisen arvopohjan lisäksi pohjautua dataan ja tietoon siitä ketä halutaan puhutella, missä kanavissa ja millä tavoin.

Sanoman tähtikaartiin kuuluu levy-yhtiömme Kaiun artisteja sekä valovoimaisia radio- ja tv-juontajiamme. Kokonaisvaltaisen ja pitkäjänteisen kumppanuuden tueksi voimme tarjota kirkkaimpien tähtien lisäksi kaikki kanavamme, upeat ilmiömme sekä mielettömän määrän dataa ja tutkimustietoa. Huolehdimme myös, että vastuu- ja sopimusasiat tulee hoidettua oikein.

Yksittäisten ja irrallisten toimenpiteiden sijaan pystymme rakentamaan markkinoinnin vuosikellon, jossa tähti on keskiössä. Kumppanuuden avulla tähteen liitettyjä arvoja ja mielikuvia saa yhdistettyä brändiin. Vahvuutemme on, että meillä on talo täynnä huippuammattilaisia, joista saadaan aina koottua asiakkaan tarpeita vastaava tiimi rakentamaan parasta mahdollista monimediallista kokonaisuutta.

Kumppanuutta tähtien ja artistien kanssa kannattaa mitata ihan samoin kuin muidenkin markkinointiviestinnän toimenpiteiden vaikuttavuutta.

Kannustan rohkeuteen ja uskaltamiseen, jotta saadaan aikaan merkityksellisiä ja erottuvia tuloksia, Mahdollisuuksia on monia: sisällöt ohjelmissa, tapahtumayhteistyö tai vaikka äänimaailman luominen artistien avulla.

Kiinnostuitko kumppanuudesta tähtien kanssa? Ota yhteyttä simge.arikan@sanoma.com

Kirjoittaja toimii Sanomalla Brand Partnership Managerina ja vastaa kumppanuuksista artistien ja tähtivaikuttajien kanssa.

Katso myös: 

Hyödynnetäänkö urheiluyhteistyötä aidosti?

Sanoman tapahtumat

Liittyvät artikkelit
Sini Hartikka artikkelikuva

Kuntamarkkinointia timanttisella yhteistyöllä

Kuntamarkkinointi, kuten markkinointi yleensäkin, on pitkäjänteistä tekemistä ja parhaat tulokset syntyvät silloin, kun yhteistyökumppanit oppivat toinen toisiltaan yhteisten projektien myötä, kirjoittaa Sini Hartikka. Miten tällaista yhteistä oppimista voi rakentaa?
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Kuntamarkkinointia timanttisella yhteistyöllä
Katri Saarikivi video artikkelikuva

Tunteet tekevät sponsoroinnista vaikuttavaa

Mitä aivoissamme tapahtuu, kun koemme erilaisia tunteita? Aivotutkija Katri Saarikivi kertoo Business Manager Jari Raskin haastattelussa tunteiden vaikutuksesta muistiin ja päätöksentekoon.
Näkemyksiä markkinoinnista
Tunteet tekevät sponsoroinnista vaikuttavaa