Radion tekijät: Kim Sainio

Kim Sainio artikkelikuva

Monen radiojuontajan tie vie urallaan myös television puolelle. Nimenomaan tässä järjestyksessä. Poikkeus vahvistaa säännön, sillä tällä kertaa esiteltävä oleva juontaja on kulkenut urapolkunsa päinvastaiseen suuntaan. 

Kuka?

Kim Sainio, 49 vuotta.

Miksi radio?

Jostain kumman syystä olen ollut supervarma, että ammattisieluni asuu radiossa. Oli pakko selvittää kiihkeä vimmaisuuteni radion tekemistä kohtaan.

Työura tähän mennessä?

90-luvun puolesta välistä aina vuoteen 2015 toimin televisiossa muun muassa kuvaajana, ohjaajana ja luovana johtajana. Urani alku oli monipuolinen hyrrä tv-työn mielenkiintoisessa ympäristössä. Solar Films käytännössä rakensi minusta media-ammattilaisen.

Ohjelmasi?

Radio Rockin Korporaatio arkisin klo 6–11 ja suorana. Viiltävä ja asioihin tarraava sekä syvät naururypyt omaava ohjelma. Meitä on kolme: Harri Moisio, Tytti Junna ja minä. Vieraita löytyy pornostarasta tasavallan presidenttiin.

Työpäiväsi?

Jokainen aamuni on identtinen. Jos rutiineihin tulee poikkeamia, se on katastrof.

4.40 herätys, 5.20 autoon, Sanomatalolla 5.40 ja lehtien läpikäyminen. Tästä aamu jatkuu originellina vapaapudotuksena aina klo 11 asti. Shown jälkeen summataan tehdyt tuhot ja naureskellaan koetut käänteet. Repeat.

Mukavinta työssäsi?

Työkaverit ehdottomasti. Valtava luottamus ja yhteisten vuosien aikana hioutunut rytmitaju. Se on huumaava tunne. Koko kanavamme on äärimmäisen yhtenäinen, ja välitämme aidosti toisistamme.

Top 3 parhaat asiat juuri nyt?
- töistä lähtö
- töihin lähtö
- hengästyttävän kaunis ja viisas vaimoni

Karoliina Tuomisen sinulle esittämä kysymys kuului: Jos olisit leipä, mikä leipä olisi ja miksi?

Olisin reikäleipä. Reikäleivän reikä. Olisin vihdoinkin paras piiloutuja!

Kenelle työkavereistasi haluat kirjeen seuraavaksi kiertävän?

Radio Suomipopin Aamulypsyn Janni Hussille. Huumorin speed deittailua. Lähes jokainen aamu alkaa Jannin kanssa pikahuumorilla. 

Mitä haluat häneltä kysyä?

Linttaan astutut moccabuutsit vai keinonahkainen minireppu?

Radio Rock

Radio Rock puhuttelee kuulijoitaan Rock-kulttuurin aihepiirien lisäksi miehisillä, ajankohtaisilla ja yhteiskunnallisilla aiheilla. Aiheisiin pureudutaan usein kantaaottavasti tai vähintään ajatuksia herättävästi.

Radio Rock on suvereeni miesten ykköskanava 25–44 ja 25–54 -vuotiaiden miesten kohderyhmissä. Tällä kanavalla kasvatat mainonnan tuloksia kuin tiukalla heitolla moukarihäkistä.

Radio Rockin mediatiedot

Katso myös:

Sanoman radio

Radion tekijät: Karoliina Tuominen

Liittyvät artikkelit
Radiot yhteiskuva_2023

Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta

Kansallisen radiotutkimuksen (KRT) tulosten mukaan radiota lähetysaikaan kuunneltiin vuonna 2022 kokonaisuudessaan hieman vähemmän kuin edellisvuonna, mutta Sanoman radioiden parissa vietetty aika kasvoi.
Audio & radio
Tutkittua
Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta
Janni Hussi artikkelikuva

Radion tekijät: Janni Hussi

Sanoman radiot hallitsevat aamumarkkinaa. Yksi aamujen tukipilareista on hauskempien aamujen puolesta operoiva Aamulypsy. Vuoden vaihduttua Lypsyssä alkoi uusi aika, ja onkin syytä tutustua paremmin yhteen tiimin persoonaan.
Audio & radio
Radion tekijät: Janni Hussi