Sanoman radiot hallitsivat viime vuotta

Radiot yhteiskuva_2023

Kansallisen radiotutkimuksen (KRT) tulosten mukaan radiota lähetysaikaan kuunneltiin vuonna 2022 kokonaisuudessaan hieman vähemmän kuin edellisvuonna, mutta Sanoman radioiden parissa vietetty aika kasvoi.  

Reilusti yli puolet 25–54-vuotiaista suomalaisista kuunteli Sanoman kanavia vähintään kerran viikossa, ja yli neljännes heistä viihtyi seurassamme päivittäin. Sanoma on tässä kohderyhmässä kuunnellumpi kuin Ylen kanavat yhteensä ja myös selkeä kaupallinen markkinajohtaja 46,7 prosentin kaupallisella kuunteluosuudellaan.

Sanoma on markkinajohtaja 25–54-vuotiaiden kohderyhmässä

Sanoman radiot saivat 32,5 prosentin osuuden kaikesta radion kuuntelusta, mikä on enemmän kuin Ylen tai Bauerin radiokanavilla. Sanoman kanavista suosituin oli Radio Suomipop.

Suora radiolähetys on yhä kulutetuin audion muoto

Liveradio on edelleen tavoittavin audion muoto ja lähetyksiä kuunnellaan kasvavassa määrin myös digitaalisesti. Tämä on näkynyt esimerkiksi sosiaalisen median kulutuksen vähenemisenä.
Kesällä julkaistun, Kantar TNS:n toteuttaman, Näin suomalainen kuuntelee -kyselytutkimuksen mukaan 12 prosenttia kaikista vastanneista kertoi käyttävänsä vähemmän aikaa somen selaamiseen kuin vuosi sitten muun muassa nettiradion vuoksi. 

Sanomalla on kohderyhmän tavoittavimmat radiokanavat 

Radio Suomipop ja Radio Rock jatkavat kuuntelijoiden suosikkikanavina. Radio Suomipopilla (kohderyhmä 25–54-vuotiaat) ja Radio Rockilla (kohderyhmä 25–54-vuotiaat miehet) on kohderyhmissään enemmän kuuntelijoita kuin millään muulla radiokanavalla Suomessa.

Myös HitMix teki lopullisen läpimurtonsa viime vuonna  ja nousi niin 25–44 kuin 25–54 -vuotiaiden kohderyhmissä neljänneksi suurimmaksi kaupalliseksi kanavaksi Suomipopin, Rockin ja Novan jälkeen.   

Katsauksen kokosivat Content Insight Strategist Sami Virtanen ja Audience Insight Strategist Leena Lampenius. Sami ja Leena tutkivat työkseen sisältöjä, dataa ja trendejä. 

Katso myös: 

Tätä kaikkea on Sanoman radio

Uskollisimmat kuulijat ja fanitetuimmat kanavat – ja muutama muu hyvä syy valita Sanoman audio

Liittyvät artikkelit
Jussi Ridanpää artikkelikuva

Radion tekijät: Jussi Ridanpää

Sanoman radioiden tekijäkaartista esittelyvuorossa oleva henkilö haaveilee aatelisuudesta tai ylipäätään siitä, että hän olisi merkittävämpi. Hän toivoo tulevansa tulevaisuudessa tunnetuksi von-alkuisella sukunimellä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan kuitenkin yhä nimellä Ridanpää, Jussi Ridanpää.
Audio & radio
Radion tekijät: Jussi Ridanpää
Radio artikkelikuva Classic Easy

Sanoma laajentaa radiotarjontaansa

Uudet Classic Hits ja Easy Hits -kanavat aloittavat 30. maaliskuuta. Groove FM:n kuuluvuusalue laajenee ja Helmiradio on jatkossa kuultavissa nettiradiona.
Audio & radio
Sanoma laajentaa radiotarjontaansa