Tammikuun Kuukauden kamppis on Xploran erikoisartikkeli

Kuukauden kamppis Xplora artikkelikuva

Kuukauden kamppis on Sanoman kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. Xploran natiiviartikkeli tarjosi kiinnostavalla tavalla tietoa siitä, että lapsille hankittaville älypuhelimille on olemassa vastuullinen vaihtoehto.

Anna lapsellesi kaksi vuotta lisää lapsuutta, kuuluu kellopuhelin Xploran slogan. Suomalaiset lapset saavat ensimmäisen älypuhelimensa poikkeuksellisen varhain. Samalla koukuttavat pelit ja rajaton pääsy internettiin ovat vain muutaman klikkauksen päässä.

”Älypuhelimen kautta pieni lapsi altistuu kaikennäköiselle sisällölle, johon pääsyä on aika vaikea kontrolloida. Kun sotatila Ukrainassa eskaloitui, saimme huolestuneita yhteydenottoja lasten vanhemmilta. Lapset päätyvät eri sosiaalisen median kanavissa todella ikävän kuvamateriaalin pariin, ja turvattomuuden tunne on lisääntynyt monessa perheessä”, kertoo Xploran CEO Timo Vaskio.  

”Halusimme lisätä suomalaisille vanhemmille tietoutta siitä, että älypuhelimelle on olemassa vaihtoehto, jonka avulla voidaan askel kerrallaan navigoida turvallisesti digitaaliseen maailmaan”, Vaskio lisää

Vastuullisuus on tärkeä osa Xploran viestiä. Kyse ei ole pelkästään internetin, sosiaalisen median kanavien ja pelien koukuttavuudesta vaan myös siitä, että lasten ensipuhelin on suunniteltu rannekellon muotoon.

”Lapselle jää näin kädet vapaaksi ja katse on ylhäällä, valppaana ja uteliaana. Suojatien ylittäminen on turvallisempaa, kun katse ei ole naulittuna älypuhelimen ruutuun. Kun kädet ovat vapaana, se toivottavasti motivoi lasta myös liikkumaan, touhuamaan ja leikkimään”, Vaskio sanoo.

Viestin välittämisen kanavaksi valikoitui erikoisartikkelin muotoon tehty natiivimainos HS.fi:ssä. Kohderyhmä, pienten lasten vanhemmat, haluttiin tavoittaa iskevästi ja positiivisen viestin kautta.

Kampanjan tavoitteena oli näkyvyys ja top-of-mind. Artikkeli keräsi lukijoita monikymmenkertaisesti HS.fi:n natiiviartikkeleiden keskimääräisiin lukuihin verrattuna ja myös lukuajat olivat todella pitkät, mikä osoitti aiheen kiinnostaneen lukijoita. Artikkelista ohjattiin Xploran sivuille tutustumaan turvalliseen ja helppokäyttöiseen lasten kellopuhelimeen.

Artikkeli on ajaton, joten sen voi julkaista uudelleen sopivissa kohdissa sesonkia. Toteutus on Sanoman luovan tuotannon käsialaa.

”Tekijät olivat silminnähden innoissaan aiheesta ja pitivät sitä tärkeänä. Arvostustani heitä kohtaan nosti se, että he olivat omatoimisesti hankkineet artikkeliin asiantuntijan kertomaan näkemyksiään siitä, mitä liiallinen älypuhelimen käyttö voi aiheuttaa pienelle lapselle. Tämä osoitti, että toimin hyvien ammattilaisten kanssa”, Vaskio kiittää.

Artikkelin näyttävä visuaalisuus herätti hyvin huomiota.

”Piirrokset olivat todella onnistuneita. Kokonaisuutena erikoisartikkeli oli kaikin puolin hienosti toteutettu projekti. Oli mukava todeta, että tuottajat ja visualistit tekivät parhaansa, että tarinasta tulisi mahdollisimman hyvä. Artikkelille on sovittu jo jatkoa. Toivotaan, että ihana sitoutuneisuus aihetta kohtaan jatkuu.”

Onnea Xplora ja Sanoman luova tuotanto!


Katso tuomariston perustelut:

Kuukauden kamppis
Tutustu myös kampanjan tuloksiin 
Liittyvät artikkelit
Case Julkee x Lempee artikkelikuva

Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla

Täyden palvelun markkinointitoimisto Julkee x Lempee haluaa tehdä asiakkailleen markkinointia, joka erottuu ja puhuttelee. Sanoma Ad Managerin avulla yritys on tehnyt kaikenkokoisille asiakkailleen mainontaa erinomaisin tuloksin.
Ad Manager
Case
Digiratkaisut
Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla
Kuukauden kamppis DNA Netti Apuri

Helmikuun kuukauden kamppis on DNA:n hyvän mielen tv-mainos

Kuukauden kamppis on Sanoman kunnianosoitus hyvälle markkinointiviestinnälle. Sellaiselle, joka säväyttää, naurattaa, koskettaa tai joka on saanut aikaan sanomista. DNA:n Netti Apuri -kampanja viihdyttää ja oivalluttaa.
Kuukauden kamppis
TV & video
Helmikuun kuukauden kamppis on DNA:n hyvän mielen tv-mainos