Radion tekijät: Elina Otsala

Elina Otsala artikkelikuva

Sanoman radioiden juontajien joukosta löytyy kaukalopallo-osaamista aina SM-tasolle asti. Aito Iskelmän aamussa vaikuttava Elina Otsala on sittemmin vaihtanut harrastuksensa rauhallisempiin vaihtoehtoihin, kuten joogaan ja koiran ulkoiluttamiseen.

Kuka?

Elina Otsala, 39 vuotta. Nykyinen sukunimeni on Pauloff, mutta radiossa olen tehnyt töitä taitelijanimelläni.  

Miksi radio?

Radiomafian Juuso ja Peltsi olivat joka-aamuiset kaverini lukioikäisenä. Aloin haaveilla radiotyöstä, ja lukion jälkeen hain Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan puheviestintää. En päässyt sisään, joten suoritin perusopinnot avoimessa yliopistossa. Kuultuani radiomainoksen Laajasalon opinnosta ilmoitin äidilleni, että tuonne haluan mennä!

Ura tähän mennessä?

Pääsin keväällä 2007 Radio NRJ:lle uutistoimittajaksi. Silloinen koulukaverini Anssi Honkanen alkoi tehdä Renne Korppilan kanssa Aamupojat-nimistä ohjelmaa. Olin siinä ensin mukana uutistoimittajana ja sittemmin kolmantena pyöränä. NRJ:n aikana aloitin radio- ja tv-alan opinnot Metropolian AMK:ssa, josta valmistuin todella monta vuotta myöhässä 2018. NRJ-vuodet olivat todella opettavaisia, koska pääsin tekemään käytännössä katsoen kaikkea, mitä taajuudella voi tehdä: uutisia, viihdeuutisia, liikennetiedotteita, aamu-, päivä-, iltapäivä- ja iltablokkeja sekä listaohjelmaa.

NRJ:ltä ehdin pompata hetkeksi Warner Musicille ulkomaan artistien promoottoriksi ja siitä jatkoin hetkeksi Bassoradion päiväjuontajaksi. Syksyllä 2019 Sami Virtanen soitti ja kysyi kiinnostustani toimia tuottajana Suomipopilla. Tuohon aikaan olin Ylellä Kulttuuricocktailissa sometuottajana. Radioveri virtasi suonissa ja palasin takaisin radiomaailmaan. Puolitoista vuotta tuli tuotettua Suomipoppia. Keväällä 2021 heitin vitsillä Kimmo Vehviläiselle, että pitäisikö demottaa, kun Suvi Hartlin oli lähdössä Aito Iskelmältä. Loppu on historiaa.

Esikuvasi?

Radioalalla Juuso ja Peltsi. Heillä oli upea roolitus, jossa Peltsi oli kansanomainen ja ”hömelö” ja Juuso taas loputon tietopankki. Heidän aamuohjelmassaan aihe kuin aihe lähti sellaisiin sfääreihin, että kuuntelijana nautin siitä lennokkuudesta.

Ohjelmasi?

Juonnan Aito Iskelmän Aamua yhdessä Marko Maunukselan kanssa. Meillä on Aito Iskelmällä lupaus hyväntuulisuudesta ja aitoudesta. Nämä antavat aika paljon viitettä aamuohjelmastamme.

Tiistaisin lähetyksessä pyöräytetään hyvän hyrrää ja jaetaan kiitoksia ja kehuja. Keskiviikkoisin jaamme turhaa tietoa ja torstaisin asetamme kuuntelijan pohtimaan kumman tekisit, eli kaksi vaikeaa vaihtoehtoa, joista pitää valita toinen.

Perjantaisin Viikkotietäjä-visassa testataan, kuinka hyvin ihmiset ovat kuunnelleet lähetystä.

Näiden lisäksi soitamme tietysti paljon aitoa iskelmää.

Työpäiväsi?

Valmistaudumme Markon kanssa seuraavan päivän lähetykseen jo edellisenä päivänä. Aamulla on kiva tulla 5:30 Sanomatalolle ja ottaa kuppi kahvia, kun tietää, että valmisteluja on tehty jo eilen. Ainoa aamurutiinini on puuro ja kahvi.

Lähetyksen aikana ei ehdi tehdä muuta kuin keskittyä itse lähetykseen. Sovimme järjestyksen käsiteltäville aiheille, seuraamme studion puhelinta ja luemme jatkuvasti kuuntelijoilta tulevia viestejä. Selaamme uutisvirtaa ja mietimme näkökulmia aiheisiin, joita otamme välillä lennosta.

Lähetyksen jälkeen jäämme studioon ja leikkaamme uusinnan seuraaville blokeille. Keskipäivä-, iltapäivä- ja iltalähetykset uusivat aamun parhaan jutun omissa blokeissaan. Pohdimme myös seuravan päivän aiheita. Sitten lounaalle ja kotiin päikkäreille! Päikkärit on pakko nukkua, jotta jaksan olla hyvä äiti kouluikäisille lapsilleni.

Mukavinta työssäsi?

Mukavinta on ehdottomasti työkaverit. Tunnen olevani omieni parissa. Lukiossa minua pidettiin lukiossa outona lintuna, mutta täällä kaikki ovat outoja. Ja se on todella ihana asia!

Seuraavaksi mukavimpia ovat kuuntelijat. Hienointa on saada palautetta, jossa joku kertoo kuuntelevansa meitä joka aamu ja pitää meitä ystävinään. Pari kertaa on myös ollut soittajia, jotka ovat halunneet jutella lähetyksen ulkopuolella. Näissä tilanteissa tajuaa, miten tärkeä media radio on esimerkiksi yksinäisille ihmisille.

Muistoja matkan varrelta?

Niitähän riittää! Kerran uutistoimittajana luin Pohjois-Korean testanneen pitkän kantaman ohjusta, joka lensi 130 metriä. Sain välittömästi palautetta, että uudenvuoden rakettikin lentää pidemmälle. Siinä oli siis pikkuinen typo. Ohjus lentää 130 kilometriä.

Toinen mieleen jäänyt hetki on varmaan se, kun teimme NRJ:llä lähetystä Ridanpään Jussin kanssa ja koko lähetys kaatui. Pöydässä toimivat pelkästään mikit ja siinä sitten selostat tyhjyyteen, kun toinen juoksee tekniikan huoneeseen hakemaan apua. Aika hyvin sitä pystyy puhumaan yli vartin ihan diipadaipaa.

Parhaat asiat juuri nyt?

Lähdemme puolisoni kanssa katsomaan Ville Valoa Barcelonaan! Se on nyt päällimmäisenä mielessä. Ja tietty kevät! Tämä talvi on ollut aivan liian pimeä.

Radio Suomipopin Janni Hussin sinulle esittämä kysymys kuului: Tippa leivässä vai Tippa Teessä?

Tippaleipä! Koiramme nimi on Tippa ja olen saanut kuulla näitä Tippa-vitsejä. Lisää näitä!

Kenelle työkavereistasi haluat kirjeen seuraavaksi kiertävän ja miksi?

Heitetään pallo HitMixin Heräämön Jussi Ridanpäälle aka Ridikselle. Olemme Jussin kanssa NRJ:n kasvatteja ja tutustuimme kesällä 2007. Minä olin aamuissa ja Jussi juonsi NRJ:n iltaa, joka oli tuohon aikaan Suomen kuunnelluin iltaohjelma. Olemme Jussin kanssa tehneet myös omaa viikonloppuohjelmaa ja juontaneet yhdessä myös joitakin tapahtumia.

Kun Jussi täytti 30 vuotta, hän piti kaveriporukalleen synttärit Lauttasaaressa jossain ravintolassa. Niihin aikoihin meno oli melko vauhdikasta. Kukaan ei muista niistä juhlista paljoa, mutta sen kaikki muistavat, että luulin kakun päällä olevaa kynttilää vaahtokarkiksi ja sulloin sen suuhuni. Voi niitä aikoja!

Mitä haluat häneltä kysyä?

Meillä on Aito Iskelmän aamussa kumman tekisit -ohjelmaosio, joten esitetään Jussille kysymys tältä pohjalta. Kumman tekisit: Matkaisit ajassa taaksepäin ja saisit muuttaa jotain VAI Matkaisit ajassa tulevaisuuteen ja näkisit mikä meininki, mutta et saisi käyttää tätä tietoa palattuasi takaisin tähän hetkeen.Aito Iskelmä

Aito Iskelmä on valtakunnallinen, 45–59-vuotiaille suunnattu kanava, joka soittaa eniten aitoa iskelmää. Kanavan kuuntelijat ovat aktiivisia, keski- ja hyvätuloisia teini-ikäisten lasten vanhempia tai kahden hengen talouksissa asuvia.

Aito Iskelmällä on myös alueellisen mainontaa.

Aito Iskelmän mediatiedot

Katso myös: 

Radion tekijät: Janni Hussi

Tätä kaikkea on Sanoman radio
 

Liittyvät artikkelit
Jussi Ridanpää artikkelikuva

Radion tekijät: Jussi Ridanpää

Sanoman radioiden tekijäkaartista esittelyvuorossa oleva henkilö haaveilee aatelisuudesta tai ylipäätään siitä, että hän olisi merkittävämpi. Hän toivoo tulevansa tulevaisuudessa tunnetuksi von-alkuisella sukunimellä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan kuitenkin yhä nimellä Ridanpää, Jussi Ridanpää.
Audio & radio
Radion tekijät: Jussi Ridanpää
Radio artikkelikuva Classic Easy

Sanoma laajentaa radiotarjontaansa

Uudet Classic Hits ja Easy Hits -kanavat aloittavat 30. maaliskuuta. Groove FM:n kuuluvuusalue laajenee ja Helmiradio on jatkossa kuultavissa nettiradiona.
Audio & radio
Sanoma laajentaa radiotarjontaansa