Urheilijamestarit matkasivat Taksi Helsingin kyydissä Tahtoon

Case Taksi Helsinki ja Tahto artikkelikuva

Sponsorointiyhteistyö ylitti kaikki Taksi Helsingin ja Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon tavoitteet.

Taksin kyydissä turvallisessa olotilassa saattaa kuskin kanssa syntyä intiimi, luottamuksellinen keskustelu. Tästä ajatuksesta käynnistyi Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahdon ja Taksi Helsingin sponsorointiyhteistyön konsepti.

Taksi Helsingillä oli brändiuudistuksensa yhteydessä tarve kertoa arvo- ja palvelulupauksensa ytimestä: luottamuksesta, turvallisuudesta ja laadusta. Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus Tahto halusi puolestaan kertoa sijainnistaan Olympiastadiolla.

”Meillä heräsi yhdessä idea, että olisi hienoa kertoa urheilijoiden tarinoita, kun he ovat Taksi Helsingin kyydissä matkalla Tahtoon”, kertoo Tahdon myynti- ja asiakkuusjohtaja Samuli Vasala.

Mukaan saatiin tuotantoyhtiö Snou Creative, joka on erikoistunut urheilusisältöjen liikkuvan kuvan tuotantoon.

”Urheilijamestarin ja taksikuskin keskustelu taltioitiin Carpool Karaoke -ohjelman tyyliin. Syntyi timanttista sisältöä, jonka kaltaista ei ole aikaisemmin nähty”, Vasala sanoo.

Jotta sisältö saisi ansaitsemaansa näkyvyyttä, Vasala kääntyi Sanoman puoleen.

”Ilta-Sanomat on Tahdon pääyhteistyökumppani. Olemme tehneet tiivistä yhteistyötä parin vuoden ajan. Sanomalle perustettu sponsoroinnin yksikkö auttaa kohteita ja sponsoreita siinä, että hienot sisällöt saavat arvoisensa yleisön. Otin yhteyttä Anu Heliniin, joka vastaa Sanomalla urheilusponsoroinnista.”

Upeat urheilijatarinat toteutettiin kuukauden mittaisena kampanjana IS.fi:ssä, jossa natiiviartikkelit ohjasivat videoiden pariin. 

”Sanoman tuottamat natiiviartikkelit olivat poikkeuksellisen laadukkaita. Yhteistyön perusidea oli pystytty kertomaan lukijoita kiinnostavalla tavalla”, Vasala kiittää.

”Oli hieno huomata kampanjatutkimuksen tuloksista, että viesti oli mennyt hyvin perille. Kokonaisuutta pidettiin viihdyttävänä ja Taksi Helsingistä välittyi ammattitaitoinen mielikuva”, kertoo Taksi Helsingin myynnistä ja markkinoinnista vastaava Suvi Viitala.

”Sanomalta löytyy kovan luokan ammattilaisia natiiviartikkelisarjan kirjoittajista tutkimuspuolen ihmisiin. Ammattitaito näkyi hienosti myös lopputuloksessa. Olin todella tyytyväinen natiiviartikkeleihin. Taksi Helsingin brändin viestinkärjet tulivat kampanjassa selkeästi esiin. Kokonaisuus oli hienosti mietitty”, Suvi Viitala toteaa.

Kampanjasta on tullut positiivista palautetta myös Taksi Helsingin autoilijoilta.

”Halusimme toteuttaa tämän niin, että videolla esiintyy aito kuljettajamme. Vaihtoehtona oli myös, että otamme mukaan ammattinäyttelijän. Käsikirjoitusta ei ollut, vaan keskustelu oli aitoa ja rehellistä. Urheilijat jakoivat kipeitäkin kokemuksia uransa varrelta”

Yhteistyöllä oli kolme tavoitetta.

”Ensimmäinen oli tietysti se, että yhteistyö tavoittaa laajasti. Lukemat olivat hurjia. Voidaan todeta, että yhteistyö tavoitti miljoonayleisön. Toisena tavoitteena oli houkutella kohderyhmä sisällön pariin ja kolmantena se, että sisältöjen parissa vietetään aikaa. Sisällöt tavoittivat IS.fi:ssä noin satatuhatta lukijaa ja kolmea viiden minuutin pituista videota katsoi yhteensä 20 000 katsojaa. Lisäksi mainonnan havainneiden keskuudessa 73 % prosenttia koki mainonnan vaikuttaneen positiivisesti Taksi Helsingin brändimielikuvaan. Yhteistyö vastasi odotuksia kaikkien kolmen tavoitteen osalta ja jopa ylitti ne. Luotimme Sanoman jengiin ja Anun ratkaisuun natiivista. Kerroimme tarinan ja loimme merkityksiä”, Samuli Vasala sanoo.

Laajan tavoittavuuden lisäksi Vasala pitää Sanoman vahvuutena kohdennuskyvykkyyttä. Kohderyhmä haluttiin tavoittaa Taksi Helsingin ja Tahdon markkina-alueilta pääkaupunkiseudulta ja Etelä-Suomesta.

”Sanoman vahvuuksia ovat myös asiantuntijuus ja ratkaisujen laajuus mediavaihtoehdoissa. Sponsoroinnin erikoisosaajien avulla kampanja onnistui erinomaisesti”, Vasala kiittää.

Tutustu kampanjan tuloksiin tarkemmin 

Liittyvät artikkelit
Case Julkee x Lempee artikkelikuva

Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla

Täyden palvelun markkinointitoimisto Julkee x Lempee haluaa tehdä asiakkailleen markkinointia, joka erottuu ja puhuttelee. Sanoma Ad Managerin avulla yritys on tehnyt kaikenkokoisille asiakkailleen mainontaa erinomaisin tuloksin.
Ad Manager
Case
Digiratkaisut
Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla