Teknologiatrendit kiinnostivat HS Vision lukijoita

Case DNA erikoisartikkeli artikkelikuva

DNA:n erikoisartikkeli keräsi yhdeksänkertaisen kävijämäärän tavoitelukuihin verrattuna. 

DNA julkaisi Teknologiatrendit-raporttinsa joulukuussa kuudennen kerran. Raportin ympärille tuotetaan vuosittain erilaisia aktivoivia sisältöjä, artikkeleita, videomateriaalia ja somemarkkinointia.

Tänä vuonna kokeiltiin ensimmäistä kertaa erikoisartikkelia HS Visiossa.

”Olemme aina innokkaina kokeilemaan kaikenlaista uutta. Tässä uusimmassa trendiraportissa hyödynsimme tekoälyä ja saimme mahdollisuuden kokeilla myös Sanoman erikoisartikkelia. Ja sehän tuntui toimivan erinomaisesti”, iloitsee DNA:n yritysmarkkinoinnin markkinointipäällikkö Riikka Hautala.

DNA:n erikoisartikkeli tavoitti yhdeksänkertaisen määrän silmäpareja HS Vision keskimääräisiin natiivimainonnan tavoittavuuslukuihin verrattuna.

”It-päättäjät on keskeinen kohderyhmämme, HS Vision kautta saimme heitä hyvin haaviin”, Hautala sanoo.

Erikoisartikkelin kautta raportille tavoiteltiin lisänäkyvyyttä ja lisää lataajia.

”Markkinoinnin digisuunnittelun näkökulmasta HS Visio on oikein toimiva B2B-sisällölle, jopa vähän teknisemmille aiheille”, toteaa Senior Digital Planner Cedric Ingram Dagmarista.

Teknologiatrendit-raportti syntyy vuosittain DNA:n ja markkinointiviestintätoimisto Netprofilen yhteistyönä. Netprofile kerää vuoden ympäri signaaleja mahdollisista trendeistä, ja DNA valitsee heitä kiinnostavat trendit loppuvuodesta julkaistavaan raporttiin. Sanoman luova tuotanto tuotti raportin pohjalta artikkelin, jossa hyödynnettiin huomion herättäjänä animoitua kuvitusta.

”Kysyin ensimmäisessä palaverissa, millaista yleisöä voimme artikkelille odottaa. Hymyilytti jälkikäteen, kun saimme kuulla tulosten olleen yhdeksänkertaiset. Tämä meni paremmin, kuin kukaan meistä osasi ajatellakaan. Tällaisia lukuja ei voi luvata etukäteen”, toteaa DNA:n sisältötiimiä Netprofilella vetävä Ida Vehnämäki.

Bränditoimisto SEKiltä tuli idea, että tämän vuoden raportin kuvituksessa hyödynnettäisiin tekoälyä. Kaikki raportissa ja artikkelissa käytetyt kuvitukset tehtiin Midjourneyn avustuksella.

”Nousevat teknologiat, kuten tekoälyohjelma Midjourney, ovat luontevia työkaluja, kun rakennetaan toteutuksia DNA:n kaltaiselle modernille toimijalle. Tekoälyä kouluttamalla päästiin teemaan sopivaan ja tosi hienoon lopputulokseen”, kertoo SEK:in AD Ea Söderberg.

Yhteistyö Sanoman kanssa sujui Riikka Hautalan mukaan helposti ja jouhevasti.

”Vaikka tässä yhteisponnistuksessa oli mukana monta tekijää, kampanja valmistui jopa hieman etuajassa. Sanoman vahvuutena on ketteryys ja ammattitaitoiset yhteyshenkilöt, joiden kanssa on kiva tehdä töitä.”

”Tulokset olivat loistavat, sillä aihe oli ajankohtainen ja erikoisartikkelilla saatiin toteutettua visuaalisesti hieno kokonaisuus. Lisäksi HS Vision mediaympäristö tuki teemaa erinomaisesti”, toteaa DNA:n asiakkuudesta vastaava Client Manager Satu Salminen Sanomalta.

Tutustu kampanjaan tarkemmin 

Liittyvät artikkelit
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti