Case Bocuse dÓr hero

Case Tähtikokkien Bocuse d’Or

Bocuse d’Oriin liittyvät sisällöt saivat erinomaisen huomioarvon pääkohderyhmässä.

Oman tv-ohjelman ja Bocuse d’Or -kilpailun sponsoroinnin koettiin sopivan hyvin K-ryhmälle.

Tavoite

Case_6

K-ryhmän tavoitteena oli nostaa Bocuse d’Orin -kokkikilpailun tunnettuutta ja kehittää samalla suomalaista ruokakulttuuria. K-ryhmä halusi lisäksi tarjota asiakkailleen uudenlaista ruokasisältöä, jonka parissa he voivat viihtyä ja rentoutua. 

Ratkaisu

Tähtikokkien Bocuse d’Or -tv-ohjelma loi tunnettuutta kilpailulle. Kumppanit kiinnittyivät ohjelmaan ohjelmayhteistyötunnisteilla: Suomen joukkueen matkaa tukemassa.

Tv:n, Ruudun, radion ja digin kautta tehty ohjelmamarkkinointi houkutteli katsojia ohjelman pariin.  Näkyvyyttä laajennettiin monipuolisin markkinoinnin keinoin eri kanaviin. Kokonaisuuteen kuului Glorian Ruoka & Viini -lehden erikoiskannet, natiivivideoita IS.fi:ssä, kotikokkiohjeet annoksista Soppa 356-palvelussa, kilpailun liveseuranta Radio Rockilla ja ohjelman kumppaneille näkyvyyttä tarjoava spitscreen jokaisen jakson lopussa. Helsingin Sanomien etusivulla 24. maaliskuuta toivotettiin onnea Bocuse d’Or -kilpailuun osallistuville ja kasvattiin tällä tavoin tietoisuutta kilpailusta.

K-Ruoka-palveluun toteutettiin tekniikkavideoita vaativammasta ruuanlaitosta kiinnostuneille. K-Ruoka-lehtiin tehdään vuoden aikana juttuja tähtikokeista ja yhdessä numerossa on nostopaikka ohjelman kumppaneille. K-Citymarketin livekokkauksissa kokattiin kumppaneiden tuotteilla. Lisäksi K-Ruoka-palvelun Instagram-sivuilla seurattiin kilpailun etenemistä livenä.  

Tulokset

Case Bocuse dOr kollaasi

Kampanjatutkimuksen mukaan Bocuse d’Orin tunnettuutta saatiin nostettua 32 prosenttiin ruokasisällöistä kiinnostuneiden kohderyhmässä. Kohderyhmästä ohjelman muisti 42 prosenttia. Kun otetaan huomioon kaikki Bocuse d’Or -sisällöt, autettu huomioarvo pääkohderyhmässä nousee 63 prosenttiin.

Lähes puolet pääkohderyhmästä kertoi sisältöjen erottuvan myönteisesti edukseen perinteisestä kaupan alan mainonnasta. Tv-ohjelman ja kilpailun sponsoroinnin koettiin sopivan hyvin K-ryhmälle. Pääkohderyhmään kuuluivat ruokasisällöistä kiinnostuneet K-asiakkaat.

Tähtikokkien Bocuse d’Or -ohjelma tavoitti viikoittain keskimäärin 406 000 katsojaa (Nelonen, Liv ja Ruutu). Natiiviartikkelit IS.fi:ssä tavoittivat selkeästi keskimääräisiä vertailulukuja enemmän lukijoita. Myös lukuajat olivat todella pitkiä, joten sisältöjen parissa oli vietetty aikaa.

Case asiakkaan kommentti

Projektissa korostui eri tiimien ja tahojen saumaton yhteistyö. Kaikkien sisältöjen 63 prosentin huomioarvo on todella huikea tulos.”

Heidi Jungar, asiakasnäkemysjohtaja, K-ryhmän päivittäistavaratoimiala

Lue myös: 

K-ryhmän teko suomalaisen ruokakulttuurin puolesta erottui edukseen