Ideoilla on yhä vapaus liikkua

Ideoilla-on-yhä-vapaus-liikkua.png

Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma

Ensin on aina idea. Siitä keskustellaan ja syntyy tarina. Se elää ja kulkeutuu yli rajojen, sukupolvien ja ajan. Ideat toimivat kuin pandemia, mutta niiden seuraukset ovat päinvastaiset. Ne eivät tuhoa vaan luovat uutta elämää ja ajattelua. Parhaat ideat muuttavat maailmankuvaamme, sitä miten valitsemme elää. Se on luovan työn ydintehtävä, kutsumus. Juuri nyt emme kilpaile keskenämme.  Mainostajat, mediat, markkinointiala ja sen ammattilaiset ovat yhtä rintamaa. Sydämemme sykkii suomalaisille. Intohimomme on kaikkien käytössä.

Luovuutta on sopeutua uuteen tilanteeseen ja ratkoa nopeasti vastaantulevat haasteet. Uusi idea voi olla palvelu, tuote, teko tai viesti. Se välittyy koteihin luotettavimmin kotimaisen median kautta. Toimimme yhdessä ja päättäväisesti. Jaamme oppimme. Myötäelämme. Tämä maa ja sen kansa menee läpi minkä tahansa vastoinkäymisen. Kaiken jälkeen harva asia on entisensä, mutta se ei tarkoita, etteikö moni asia voisi olla paremmin. Teemme sen eteen kaikkemme. Lupaamme palvella kaikkia apua ja ideoita tarvitsevia.

Sirpa-Kirjonen

"Huonoistakin ajoista selvitään yhteistyöllä. Suomalaisten keskuudessa on noussut suuri halu pitää yritysten pyörät pyörimässä. Yritysten kannattaa tulla rohkeasti vastaan luomalla uusia toimintatapoja ja kertoa niistä."

SIRPA KIRJONEN,
Markkinointi- ja tutkimusjohtaja, Uutismedian liitto

Sanna Laakkio

”Markkinointi on liima, joka yhdistää yrityksen kaikki toiminnot. Siksi sitä tarvitaan juuri nyt enemmän kuin koskaan.”

SANNA LAAKKIO,
Toiminnanjohtaja, MARK Suomen Markkinointiliitto ry

Riikka-Maria-Lemminki

”Maailma ei tule palaamaan ennalleen, olemme siirtymässä kohti uutta normaalia. Tulevaisuuden menestyjät tekevät nyt kädet savessa töitä, käyvät dialogia ihmisten kanssa, vahvistavat yhteisöään ja kehittävät uusia ratkaisuja. Sinä päätät onko yrityksesi osa tulevaisuutta vai muinaisjäänne.”

RIIKKA-MARIA LEMMINKI,
Toimitusjohtaja, Marketing Finland    
       

Anna Lujanen

"TV yhdistää meidät – etenkin nyt. Luota kotimaisen tunnemedian voimaan ja kerro asiakkaillesi, että muistat ja välität."

ANNA LUJANEN,
Executive Director, Screenforce Finland

Stefan-Möller

"Radiolla on tavoittavana tunnemediana iso rooli myös kriisien aikana. Radio haluaa omalla toiminnallaan tukea niin yritysmaailmaa, yrittäjiä kun kuuntelijoita näinä vaikeina aikoina. Valtiovalta ja muut toimijat voisi omassa viestinnässään käyttää varoja kotimaiseen mediaan. Yhdessä, ja yhteistyössä me tästä selvitään."

STEFAN MÖLLER,
CEO,  RadioMedia Finland

Kuva: Timo Pyykkönen

Pasi-Raassina

"IAB Finland on tullut tunnetuksi ennen kaikkea digitaalisen mainonnan- ja markkinointiteknologian ammattilaisena. Poikkeusaikoina myös IAB haluaa muistuttaa siitä, että tekkihärvelit eivät kuitenkaan ole se kaikkein ratkaisevin voimavara yrityksissä, vaan tärkeimpiä ovat luonnollisesti ne työkaluja käyttävät ihmiset. Pidetään erityisen hyvää huolta työkavereista, työntekijöistä ja myös muista lähimmäisistä."

PASI RAASSINA,
Toiminnanjohtaja, IAB Finland

Katri-soramäki

"Ammattitaitoinen viestinnän muotoilu on elintärkeää yhteiskunnan ja talouden käynnissä pitämiseksi. Nyt jos koskaan kannattaa käyttää kotimaisten visuaalisen viestinnän muotoilijoiden palveluita. Yhdessä me tästä selvitään!"

KATRI SORAMÄKI,
Toiminnanjohtaja, GRAFIA ry Visuaalisen viestinnän suunnittelijoiden järjestö

Kuva: Paavo Lehtonen

Tarja-Virmala

"Kun tämä koronapandemia päättyy, maailma on muuttunut paljon. Rajat avataan joskus uudelleen, mutta arvomaailmamme on toinen kuin ennen koronaa. Me ehkä opimme ajattelemaan nenäämme pidemmälle ja katsomaan kauemmas kuin kuluvaan päivään. Ehkä olemme - kansakuntana, ei yksilöinä - itsekkäämpiä kuin aiemmin. Ajattelemme vähän enemmän omaa etuamme. Sitä toivoisi. Toivottavasti sitten, kun alamme jälleen markkinoida ja mainostaa, pistämme kotimaisen median etusijalle. Me tarvitsemme sitä joka päivä ja varsinkin sitten, kun kriisi tulee."

TARJA VIRMALA,
Toimitusjohtaja, Markkinoinnin, teknologian ja luovuuden liitto MTL ry

Tuomas-Airisto

Aikaisemmista taantumista on opittu, että silloin markkinaosuuksia voi saada alhaisemmilla panostuksilla. Niin todennäköisesti myös nyt. Nyt ei kannata hyytyä, vaikka huolellinen pitääkin olla. Ne yritykset ja brändit, jotka osaavat markkinoida tässä hetkessä oikein, pärjäävät poikkeuksellisen ajan yli ja menestyvät tämän jälkeenkin. Sävyltään harkittu mainonta nyt vahvistaa yrityksen brändiä ja jättää pitkäksi aikaa myönteisen muistijäljen. Enkä voi näissä talkoissa, joissa pyritään kaikki yhdessä pitämään huolta kotimaisesta yritystoiminnasta, olla liputtamatta myös kaikkien kotimaisten mediayhtiöiden puolesta.”

TUOMAS AIRISTO,
Chief Commercial Officer, Sanoma B2B

Kutsumuksemme on luoda uusi parempi maailma