Muut videomainonnan ratkaisut

Videoaineistoa voi hyödyntää digimainonnassa monella eri tavoin. Sanoma tarjoaa tähän useita ratkaisuja, joihin voit tutustua tarkemmin alta.

Videoparaati

Videoparaati mahdollistaa videoaineiston hyödyntämisen näyttävästi koko Sanoman kymmenien eri sivustojen display-verkostossa.  Videoparaati näkyy sivuston ylälaidassa paraatipaikalla päätelaiteriippumattomasti. Videoparaati on huomiota herättävä formaatti, missä mainostaja voi yhdistää brändiviestin kuluttajan taktiseen aktivointiin. Videomainoksesta koostetaan banneriin 5 sekuntia kestävä esikatselu ja kävijän aktivoinnista videomainos on katsovissa kokonaisuudessaan. Katsojan käynnistämän mainoksen kestoa ei ole rajoitettu. Voidaan yhdistää in-stream kampanjaan laajentamaan peittoa näyttämällä mainosta vain niille, joita ei ole tavoitettu mainostajan spotilla Ruutu videoverkostosta. Katso demo (aukeaa uuteen ikkunaan) mainoksesta.

Tutustu out-stream videomainonnan hinnastoon täällä.

Artikkelivideo

Uudella artikkelivideolla mainostaja saa laajan tavoittavuuden ja voi hyödyntää tarkkojakin kohdennuksia. Artikkelivideo esitetään artikkelisisällön yhteydessä Suomen suurimmilla uutissivustoilla eli Ilta-Sanomien, Helsingin Sanomien ja Taloussanomien sekä lifestylebrändien sivustoilla. Artikkelivideo esitetään päätelaiteriippumattomasti.

Spotin maksimipituus on 30 s ja spotti lähtee automaattisesti pyörimään, kun mainos on näkyvissä ruudulla. Mainos käynnistyy ilman ääntä, ja äänet aktivoituvat halutessa kuluttajan toimesta. Voidaan yhdistää in-stream kampanjaan laajentamaan peittoa näyttämällä mainosta vain niille, joita ei ole tavoitettu mainostajan spotilla Ruutu videoverkostosta.

Tutustu out-stream videomainonnan hinnastoon täällä.

Videotapetti + paraati 

Lisäämällä videotapetin paraatipaikan yhteyteen mainoksesi ei varmasti jää huomaamatta! Tapetti ja paraatipaikka sulautuvat yhtenäiseksi videomainokseksi, joka täyttää tehokkaasti sivun ylälaidasta reunoihin. Videotapetti + paraati –yhdistelmä on erinomainen mainosmuoto esimerkiksi vaikuttavaan bränditekemiseen ja mainospinta-alaa riittää myös taktisempaan viestiin. Video lähtee pyörimään loopilla ilman ääntä käyttäjän ladatessa sivun ja videon voi halutessaan myös pysäyttää ja laittaa uudestaan käyntiin. Huom! Vain desktopissa, mobiilissa ei ole mahdollisuutta tapettiin.

Tutustu out-stream videomainonnan aineisto-ohjeisiin täällä.

Vertikaalivideo

Mobiililaitteiden käytöstä jopa 90 % tapahtuu pystyasennossa, joten vertikaalivideo sopii luontevasti mobiilimainontaan. Käyttäjäystävällisen vertikaalivideon avulla hyödynnetään liikkuvaa kuvaa mobiilin koko näytöllä – huomiota herättävästi. 

Vertikaalivideo on artikkelien yhteydessä pyörivä vertikaalin suuntainen videomainos, joka käynnistyy autoplayllä ilman ääniä ja pysähtyy loppuframeen. Videon suosituspituus on 5–10 sekuntia ja maksimipituus on 30 sekuntia. Videon kuvasuhde voi olla esimerkiksi 9:16, mutta mainospaikan oikea koko on 620 x 891 px, joka määrittää maksimikuvasuhteen.

Vertikaalivideo esitetään Ilta-Sanomien, Taloussanomien ja Sanoma Lifestylen sivustoilla ja se on ostettavissa joko Sanoman verkostoon (RON), sivustoittain tai Ilta-Sanomien eri osioihin.  Mainosnäyttö lasketaan vasta kun mainos näytöllä (Lazy load). Vertikaalivideon suoraoston hinnat ovat alkaen CPM 29 € (Sanoma RON).

Vertikaalivideon tuotannossa on hyvä huomioida: 

  • Viestin terävin kärki on hyvä tuoda heti videon alkuun, 3 ensimmäistä sekuntia ovat tärkeimpiä.
  • Viestin tulee välittyä myös ilman ääniä. 
  • Kuvasuhde. Autamme mielellämme materiaalin muokkaamisessa.  
  • Aineistona toimii hyvin myös ulkomainontaan tehdyt materiaalit.

Tutustu vertikaalivideon aineisto-ohjeisiin täällä