Tavoita kesäsuomalainen

Kesällä kulutus on spontaanimpaa kuin muina vuodenaikoina. Rahaa käytetään enemmän erityisesti matkustamiseen, huvitteluun ja elintarvikkeisiin. Älä vaivu mediahiljaisuuteen kesällä, vaan ole asiakkaillesi näkyvästi ja oikea-aikaisesti läsnä. Katso vinkkimme kesämarkkinointiin!

 

 

Kotona ja kesämökillä oleilu sekä kotimaassa matkailu ovat suomalaisten suosituimmat kesänviettotavat.

Missä aiot viettää kesää?
Missä aiot viettää kesää 2022.png

Haluatko tietää enemmän suomalaisten kesän vietosta ja rahankäytöstä? Tuore tutkimuksemme avaa asiaa. Tilaa tiivistelmä täyttämällä alla oleva lomake.

Vinkit kesämarkkinointiin

5 vinkkiä kesämarkkinointiin

1. Suunnittele viestisi ja mediavalintasi hetkeen ja paikkaan sopivaksi

Haluatko tehdä vaikutuksen laiturinnokassa loikoilevaan kesämökkiläiseen? Harkitse ainakin näitä: aikakausmedia, radio, digiuutismedia. 

2. Säväytä kotimaanmatkailija

Suunnittele esimerkiksi eri viestit eri sääolosuhteille ja kohdenna oikea-aikaisesti digissä. Tai tartu hetkeen radion avulla, kun asiakkaasi on matkalla kesän seikkailuihin. 

3. Festareilla luot parhaat muistot

Kun tapahtumat ovat taas mahdollisia, ne jättävät entistä syvemmän muistijäljen. Festareita on kaivattu, ja osa festareilla aiemmin käyneistä suunnittelee osallistuvansa jopa yli neljään tapahtumaan!

Lähde: Suomitutka, Kesä 2022 (18–69-vuotiaat, n=534) 

4. Älä unohda aitoa kesämediaa eli radiota 

Radion kuuntelu lisääntyy kesällä erityisesti autossa ja kesämökillä. Kolmannes suomalaisista kuuntelee myös podcasteja – ja kesällä enemmän kuin muulloin. Podcasteja kuuntelevat lisäävät kesällä myös radion kuuntelua, joten radio+podcast= 🤍

Lähde: Suomitutka, Kesä 2022 (18–69-vuotiaat, n=534) 

5. Uutiset kiinnostavat myös kesällä

Esimerkiksi Helsingin Sanomien lukeminen ei muutu kesäaikana. 85 prosenttia lukijoista kertoo lukevansa Hesaria kesällä vähintään yhtä paljon kuin muinakin vuodenaikoina. Alle 44-vuotiaat ja ylemmät toimihenkilöt käyttävät kesällä lehden lukemiseen enemmän aikaa.

Lähde: HS lukemistutkimus, 02/2022 

Kesäedut mainostajalle

Kesäedut mainostajalle
 

Uutismedia

Kun ostat kaksi ilmoitusta kesäetukaudelle 26.6.–13.8.2023, saat -50 % edun.

Hinnoista myönnetään lisäksi mediatoimisto- tai suora-asiakasalennus, ei muita alennuksia. Etu koskee kaikkia printin ja monikanavaisen ilmoituskokoja mukaan lukien natiivia ja natiivin monikanavaisia ratkaisuja. Varaukset tulee tehdä samanaikaisesti. Voit käyttää kampanjassa eri ilmoituskokoja ja aineistoja. Etua ei voi hyödyntää aiemmin tehtyihin varauksiin eikä irtoliitteisiin.

Aikakausmedia

Kun ostat yhden tai useamman ilmoituksen kesäetukaudelle 29.5.–13.8.2023, voit hyödyntää seuraavat edut:

  • Yksi ilmoitus, etusi -50 %

  • Kaksi ilmoitusta, etusi -55 %

  • Kolme ilmoitusta tai enemmän, etusi -60 %

Hinnoista myönnetään lisäksi mediatoimisto- tai suora-asiakasalennus, ei muita alennuksia. Etu koskee kaikkia printin ja monikanavaisen ilmoituskokoja mukaan lukien natiivia ja natiivin monikanavaisia ratkaisuja. Varaukset tulee tehdä samanaikaisesti. Voit käyttää kampanjassa eri ilmoituskokoja ja aineistoja. Etua ei voi hyödyntää aiemmin tehtyihin varauksiin eikä liitteisiin. ​

Display

Hintaindeksi on 80 ajalla  26.6.–13.8. Lisäksi saat sopimusalennuksen. 

Uutismediat

Helsingin Sanomat, Aamulehti, Moro, Satakunnan Kansa, Porilaine, Ilta-Sanomat, Tyrvään Sanomat, Nokian Uutiset, Valkeakosken Sanomat, KMV-lehti, Jämsän Seutu, Suur-Keuruu, Vekkari, Kankaanpään Seutu, Sydän-Satakunta, Merikarvia-lehti, Rannikkoseutu ja Janakkalan Sanomat.


Aikakauslehdet

Aku Ankka, ET-lehti, ET Terveys, Gloria, Glorian koti, Glorian ruoka & viini, HS Kuukausiliite, HS Meidän perhe, Hyvä terveys, IS TV-lehti, IS Urheilulehti, Kodin Kuvalehti, Matka, Me Naiset, Suuri Käsityö, Tiede ja Tiede Luonto.

Kirjoituksia markkinoinnista

Jussi Ridanpää artikkelikuva

Radion tekijät: Jussi Ridanpää

Sanoman radioiden tekijäkaartista esittelyvuorossa oleva henkilö haaveilee aatelisuudesta tai ylipäätään siitä, että hän olisi merkittävämpi. Hän toivoo tulevansa tulevaisuudessa tunnetuksi von-alkuisella sukunimellä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan kuitenkin yhä nimellä Ridanpää, Jussi Ridanpää.
Audio & radio
Radion tekijät: Jussi Ridanpää
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti
Case Julkee x Lempee artikkelikuva

Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla

Täyden palvelun markkinointitoimisto Julkee x Lempee haluaa tehdä asiakkailleen markkinointia, joka erottuu ja puhuttelee. Sanoma Ad Managerin avulla yritys on tehnyt kaikenkokoisille asiakkailleen mainontaa erinomaisin tuloksin.
Ad Manager
Case
Digiratkaisut
Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla
Radio artikkelikuva Classic Easy

Sanoma laajentaa radiotarjontaansa

Uudet Classic Hits ja Easy Hits -kanavat aloittavat 30. maaliskuuta. Groove FM:n kuuluvuusalue laajenee ja Helmiradio on jatkossa kuultavissa nettiradiona.
Audio & radio
Sanoma laajentaa radiotarjontaansa