Vaikuttava digimarkkinointi

Sanoma. Aina tulee sanomista.

Vaikuttava digimarkkinointi

Yksi pohjoismaiden suurimmista digimarkkinoinnin vaikuttavuustutkimuksista kertoo, miten digimarkkinoinnilla rakennetaan parhaiten brändiä.

Tiesitkö, että digikampanjoiden optimitoistotaso on 6–9? Tai että CTR ei ole ostoaiemittarina relevantti edes taktisissa kampanjoissa?

Alan edelläkävijänä haluamme herättää keskustelua vaikuttavasta digimarkkinoinnista. Suomen suurimmassa koskaan tehdyssä digimarkkinoinnin vaikuttavuutta mittaavassa kokonaisuudessa tutkimme yli 200 kampanjaa ja saimme vastauksia yli 90 000 ihmiseltä.  Tutkimuksen tulokset kertovat, miten digimarkkinointi vaikuttaa läpi ostoprosessin tunnettuuteen, preferenssiin, harkintaan ja ostoaikaiseen. Hyödyntämällä tutkimuksen oppeja ja johtopäätöksiä, pystyt suunnittelemaan kampanjoistasi entistäkin tehokkaampia. Tekemään kampanjoita, joista tulee sanomista.

Tulokset ovat nyt käytettävissäsi. Lataa Brand Metrics -tutkimukset tuloskooste tältä sivulta ja ota opit käyttöösi vaikka heti.

Brand Metrics: johtopäätökset yli 200:sta tutkitusta kampanjasta

Ruotsalainen Brand Metrics tutki yli 200 kampanjaa Sanoman verkostossa vuosina 2017−2018. Tavoitteena oli selvittää digitaalisen mainonnan vaikuttavuutta mainostajan kannalta merkityksellisiin brändimittareihin.

Tutkimus selvitti kuluttajien suhdetta brändeihin. Miten vahva vaikutus mainonnalla on tunnettuuteen, harkintaan, preferenssiin ja ostoaikeeseen.  Näistä neljästä tunnusluvusta muodostuu yksi tunnusluku: Brandlift.

Brandlift ilmoitetaan tutkimustuloksissa prosenttiyksikköinä.  Jokaisessa kampanjamittauksessa on 250−600 vastausta.  Tutkimuksessa on mukana sekä brändi- että taktisia kampanjoita tunnetuilta brändeiltä ja uusilta markkinoijilta.

206
kampanjaa
200 milj.
näyttöä
500 000
eri kävijää / kampanja
Yli 100
brändiä
19
toimialaa
92 022
vastaajaa

Vaikutus brändiin

Digimainonnan vaikutus brändiin

Digikampanjoilla rakennat brändiä. Kaikki mittarit nousivat Sanoman verkostossa tehtyjen kampanjoiden ansiosta huomattavasti. 3,6 prosenttiyksikön nousu tunnettuudessa tai prosenttiyksikön nousu ostoaikeessa tarkoittaa merkittävää kasvua liiketoiminnassa. Mieti omassa liiketoiminnassasi, mitä tämä tarkoittaa euroissa.

Tee digimarkkinointia, josta tulee sanomista.

Täyttämällä yhteystietosi, saat käyttöösi tutkimuksen päätulokset ja johtopäätökset.

Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia.