Vaikuttavan markkinoinnin mittaaminen

Markkinoinnin-mittaaminen-tilaisuus-kuva.jpg

Vaikuttavan markkinoinnin mittaaminen

Vaikuttavan markkinoinnin mittaaminen -tilaisuus Sanomatalon Mediatorilla 5.9.2019

Vaikuttava markkinointi -seminaarisarjan kolmannessa tilaisuudessa keskityttiin siihen, miten markkinointia tulisi mitata, mitä eri mittareita meillä on käytössä ja miten saadaan brand- ja performance-mittarit tasapainoon.

Ebiquity on johtava kansainvälinen ja puolueeton markkinoinnin konsultointiyritys. Ebiquityn Business Director International Effectiveness, Richard Woodward aloitti aamupäivän aiheella: The power of advertising: Understanding the long term impact of advertising investments. Hän kävi puheenvuorossaan läpi sitä, miten markkinoijilla on painetta tehdä lyhytkestoista markkinointia ja miten väärät mittarit voivat ohjata väärälle polulle. Esimerkiksi tutkimustulokset osoittavat kuluttajien ja markkinoinnin ammattilaisten kokevat markkinoinnin toimivuuden eri kanavissa hyvin eri lailla.

Päivän toisen aiheen otsikkona oli Sitä saa mitä mittaa: Case study the other danish guy. Puheenvuoron aluksi Sanoma Media B2B:n Head of Insight Kati Alijoki avasi, miten the other danish guy:n markkinointia on mitattu.  Sen jälkeen toimitusjohtaja Tommi Lähde kertoi tarkemmin, siitä miten he alun perin päättivät keskittyä brändimarkkinointiin ja minkälaisia vaikutuksia tällä on ollut liiketoimintaan.

Aamupäivän päätteeksi Brand Metrics Swedenin CEO Anders Lithner ja Sanoma Median Online Product Strategist Susanna Reinikainen esittelivät Pohjoismaiden suurimman digitaalisen mainonnan vaikutuksia mittaavan tutkimuspankin päätuloksia. Tulosten mukaan digitaalinen markkinointi premium sisältöjen yhteydessä rakentaa brändiä tehokkaasti.

The power of advertising and the role of long-term brand investments, Richard Woodward, Ebiquity