Markkinoinnin gurut jakoivat oppejaan Screenforce Dayssa: vetoa tunteeseen, testaa ja opi

Screenforce Day 2019
Kukaan ei katso enää TV:tä, väitetään. Höpölöpö. Finnpanelin TV-mittaritutkimuksen mukaan TV:tä katsotaan Suomessa lähes 3 tuntia päivässä. TV:n ammattilaiset kokoontuivat Screenforce Day -tapahtumaan kuulemaan alan tuoreimmat kuulumiset.

Screenforce Day tarjosi joukon kansainvälisiä huippupuhujia. Vaikuttavuuden kummisedäksikin kutsuttu Les Binet esitteli puheessaan uutta tutkimusta, jossa tarkastellaan markkinoinnin vaikuttavuutta digiaikana.

Les Binet kehotti puhuttelemaan yleisöä jo paljon aiemmin, ennen kuin he aikovat ostaa.

”Brändin rakennus on myyntiä ja kannattavuutta tuova kasvun lähde”, Binet totesi.

Hänen mukaansa brändin rakennuksen ja myynnin aktivoinnin toimenpiteitä tarvitaan oikeassa suhteessa.  Aiemmin tämä suhde on ollut 60 % brändin rakennusta ja 40 % aktivointia. Online-myyntiin tai tilauksiin perustuvissa tuotteissa markkinoinnin panostukset tulisivat kuitenkin olla jopa 74 % prosenttia brändin rakennuksessa ja 26 % myyntiä aktivoivissa toimenpiteissä.

”Brändin rakennus on tullut aiempaa tärkeämmäksi. Kaikki yritykset tarvitsevat sitä”, Binet painotti. Hän mainitsi esimerkkinä Amazonin, joka on nykyään Britannian isoimpia TV-mainostajia 45 miljoonan punnan vuosibudjetillaan.   

Kysyimme kahdelta tilaisuuden puhujalta, mikä on heidän tärkein vinkkinsä vaikuttavaan markkinointiin.

Les Binet, Head of Effectiveness, adam&eveDDB: Vetoa tunteeseen

Screenforce Les Binet

”Sinun täytyy saada ihmiset tuntemaan. Otetaan esimerkiksi Donald Trump. Trump ei toimi järkiperäisten argumenttien pohjalta, vaan vetoaa ihmisten tunteeseen. Toivoisin, että myös järkevästi argumentoivat poliitikot osaisivat toimia yhtä tunteisiin vetoavalla tavalla kuin Trump. Politiikka ja markkinointi eivät itse asiassa eroa kovinkaan paljon toisistaan. Eli vinkkini on: yritä saada ihmiset tuntemaan jotakin. Liikkuva kuva on tehokkain keino tunteiden välittämiseen. ”        

Nick Pugh, Head of Effectiveness, Ebiquity: Testaa ja opi

Screenforce Nick Pugh

”Markkinoinnin tehokkuus on laskussa huolimatta kaikesta datasta ja analytiikasta. Se johtuu siitä, että markkinoinnin tekijät ovat menettäneet näkemyksensä. He ovat jumittuneet lyhyen tähtäimen toimenpiteisiin, jotka aktivoivat kauppaa vain kulloisellakin hetkellä.        

Markkinoinnin vaikuttavuus on yhdistelmä tehokkuutta ja toimenpiteiden tavoittavuutta. Testaa ja opi: ota käyttöön eri kanavia ja niiden yhdistelmiä, kokeile eri viestejä ja valitse ne kanavat ja viestit, jotka toimivat parhaiten.”

Kuvat:  Youngfield / Iiro Rautiainen

Screenforce Dayn materiaali löytyy Screenforcen sivuilta