Näin tuntemattomasta alusvaatemerkistä tuli myyntimenestys alle yhdeksässä kuukaudessa

The Other Danish Guy Tommi Lähde ja Riku Talvitie
the other danish guy aloitti tiiviin yhteistyön Sanoman kanssa maaliskuussa 2018. Aiemmin yritys oli tehnyt lähinnä tulospohjaista mainontaa Facebookissa. Vaikka tykkäyksiä sateli, ne eivät kuitenkaan tuoneet verkkokaupalle kassavirtaa.

”Facebook-mainonta ei riittänyt alkuunkaan ja teimme kapinallisen päätöksen. Huolimatta siitä, mitä verkkokaupan asiantuntijoiksi itsensä brändäävät konsultit meille suosittelivat, päätimme mennä perinteiseen mediaan. Suhteessa liikevaihtoon panostamme mainontaan enemmän kuin Supercell; kun uskoo omaan tekemiseensä, niin riskin ottaminen on huomattavasti helpompaa. Se edellytti, että olimme itse selvillä siitä, miten bisneksemme toimii. Sanoma on auttanut meitä tavoitteeseen pääsemisessä”, the other danish guyn toimitusjohtaja Tommi Lähde toteaa. 

the other danish guy on hyödyntänyt kampanjoinnissaan todella monipuolista mediapalettia: televisiota, radiota, printtiä, digiä ja natiivimainontaa. Kampanjaan tuotiin suuruuden tuntua monimediallisuudella, joka myös kasvatti kampanjan tehokkuutta. 

Ensin syntyi ilmiö, ja pian the other danish guyn kuukausiraportit muuttuivat kassavirraltaan positiivisiksi.

”Käyttämämme mediavalinnat osoittivat jo kolmessa kuukaudessa, että tähän koneeseen kannattaa uskoa”, Tommi Lähde sanoo.

Matkan varrella opittiin paljon.

”Pääsimme päivätasolla mittaamaan myyntejä ja katsomaan, millainen vaikutus mediavalinnalla on myyntikäyriin”, strategi Riku Talvitie Sanoma Media Finlandista kertoo.     

”Kokeilimme kaikkea ja tiedämme nyt tosi tarkkaan mikä toimii”, Tommi Lähde komppaa. ”Lähdimme avoimin mielin kokeilemaan eri medioita. Kun jätimme Facebookin ja Googlen pois, saimme hyvää, vertailukelpoista tietoa eri medioiden toimivuudesta. Erityisesti natiivimainonnasta kävimme hyviä keskusteluja. Oletus oli, että natiivi toimii paremmin tunnettuuden kasvattajana kuin kaupan tekijänä. Julkaisimme ensimmäisen natiivimainoksen heinäkuussa, joka on verkkokaupalle yleensä vaikeasti ennustettava kuukausi. Meillä natiivimainonta aiheutti sen, että myynti suorastaan räjähti käsiin”, Tommi Lähde kertoo.  

Kampanjan aikana tulleista yllätyksistä natiivimainonnan teho on paras esimerkki.

”Oli tarkoitus, että rakennamme siinä sivussa preferenssiä natiivilla, mutta se toikin suoraa myyntiä. Tästä opimme, mikä on tarinan voima. Kun tekee vaikuttavaa markkinointia, ihmiset eivät enää pelkästään tykkää, vaan he alkavat ostaakin”, Riku Talvitie sanoo.

Yhteistyö Sanoman kanssa on Tommi Lähteen mukaan ollut todella hedelmällistä sen takia, että yhteisiin tavoitteisiin sitoutunut tiimi on osannut tehdä nopeita päätöksiä.

”Meillä on tiimin kesken sadan prosentin luottamus. Sitä voidaan ylläpitää vain sillä, että puhumme suoraan, avoimesti, peittelemättä ja totta.”

the other danish guyn alushousut on valmistettu valtamerten muoviroskasta ja hylätyistä kalaverkoista valmistetusta kankaasta. Ekologisuutta ei kuitenkaan valittu kampanjan pääviestiksi.

”Kukaan ei osta alushousuja sen takia, että ne on ekologisesti valmistettu, vaan sen takia, että ne ovat mukavat. Pääviestiä maustettiin sitten ympäristöteemalla”, Riku Talvitie kertoo.

”Se mistä alushousut tehdään, ei ole merkityksetön fakta. Kyseessä ei kuitenkaan ole ideologinen valinta, vaan puhtaasti pragmaattinen. Jos haluaa saada aikaan ison muutoksen, siitä pitää tehdä kaupallista. Uskon siihen, että vain eettinen bisnes on hyvää bisnestä, ja yritykset joutuvat siirtymään siihen enemmin tai myöhemmin. Toimintamme kestää läpivalaisun sekä perusteellisen eettisen ja moraalisen tutkiskelun.  Pääasia kuitenkin on, että alushousumme ovat mukavat jalassa. Totesimme jo alkuvaiheessa sen, että ympäristöeetosta peukuttavat eivät osta. Se on vain tapa ihmisille osoittaa sosiaalista paremmuuttaan”, Tommi Lähde toteaa.     

Yhdeksän kuukauden vahva panostus mediaan toi erittäin hyviä tuloksia sekä myynnillisesti että brändimittareiden kautta tarkasteltuna. the other danish guy hypähti suoraan suurien kansainvälisten alusvaatebrändien kovimpaan kärkeen, preferenssissä jopa osan ohi.

Yhteistyö Sanoman kanssa jatkuu tänä vuonna.

”Viime vuonna tehtyjen toimenpiteiden vaikutukset on analysoitu tarkkaan, ja nyt keskitymme parhaiten toimineisiin ratkaisuihin”, Riku Talvitie kertoo.

Kuva: Tommi Lähde  ja  Riku Talvitie

Kampanjan toteuttamisessa olivat mukana:

The other danish guy
Tommi Lähde, toimitusjohtaja
Harri Nikkanen, talousjohtaja  

Sanoma Media Finland

Riku Talvitie, strategi
Lasse Laakkonen, Client Manager
Teemu Suominen, Head of Video & Development
Joni Kopisto, Creative Strategist
Jere Riikonen, Digital Specialist
Susanna Reinikainen, Audience Insight
Hanna Eräkangas, luova tuottaja
Suvi Laine, luova tuottaja
Kati Heikinheimo, luova tuottaja
Patrik Lydman, designer
Joonas Jukka, designer

Tutustu the other danish guyn caseen tarkemmin täällä >