Yli miljoona suomalaista kannusti Huuhkajia kotisohvilla – perjantai-illan ratkaisupeli tavoitti 1,9 miljoonaa

Huuhkajat
Huuhkajat teki perjantaina historiaa siivittämällä Suomen ensimmäistä kertaa jalkapallon EM-kisoihin. Joukkuetta kannustettiin ahkerasti kotikatsomoissa, joissa Huuhkajien ratkaisupeli keräsi Neloselle miljoonayleisön.

Huuhkajat voitti perjantai-iltana Liechtensteinin 3–0 ja samalla joukkue varmisti Suomelle ensimmäistä kertaa paikan jalkapallon arvokisoihin. Ratkaisuottelun lähetys näytettiin Viasatin kanssa yhteistyössä Nelosella ja Ruudussa ja se keräsi miljoonayleisön.

Matsi tavoitti Nelosella perjantai-iltana 1,9 miljoonaa katsojaa (1 873 000) keskikatsojamäärän ollessa näyttävät  1 021 000. Kyseessä on niin kutsuttu yliyönluku, joka ei sisällä lainkaan tallennettua tai Ruudun katselua.

Historiallista jalkapallohuumaa nautiskellaan Nelosella vielä alkuviikosta Kreikka–Suomi-ottelun ja Huuhkajien Kansanjuhlan merkeissä. 

Maanantaina pelataan Kreikka–Suomi-ottelu, jonka lähetystä voi seurata ilmaiseksi Neloselta ja Ruudusta klo 21.30 alkaen. Ottelut ja studiolähetykset kokonaisuudessaan ovat nähtävissä myös Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa. 

Huuhkajien historiallisen voiton kunniaksi Palloliitto ja Nelonen Media järjestävät kansanjuhlan Helsingin Kansalaistorilla tiistaina klo 19 alkaen. Jos et pääse mukaan juhliin, voit seurata juhlahumua myös kotisohvalta Neloselta. 

(Lähteet: TV-mittaritutkimus 4+, Finnpanel Oy)