Vaalit-Hero.jpg

Kuntavaaliehdokas, onko sinulla tärkeää sanomista?

Ratkaisu löytyy Sanomasta.


Kesäkuussa 2021 he taas valitaan – seuraavan neljän vuoden uudet kunnanvaltuutetut. Vaalit kamppaillaan tilanteessa, jossa alati lisääntyvien viestintäkanavien määrä pistää kokeneenkin kampanjasuunnittelijan pään pyörälle.

Kaikkien munien laittaminen samaan somekoriin saattaa houkutella, mutta pelkästään se ei riitä läpimenoon. Siksi näkyvyys kannattaa levittää laadukkaaseen ja paikalliseen mediaympäristöön, jossa asioista keskustellaan uskottavasti. Sanoman kotimaiset, monipuoliset ja luotettavat mediat tavoittavat äänestäjät juuri sinun vaalipiirissäsi.
 

Osta vaalimainontaa

Vaalikampanjan mediavalinnat -opas auttaa sinua valitsemaan sopivat mainosratkaisut kampanjaasi. Oppaaseen on koottu suosituimmat printti- ja digimainosmuodot, jotka ovat helposti ostettavissa verkkokaupoistamme. Tutustu tästä.

Osta digitaalista vaalimainontaa Roudan verkkokaupasta

Osta digimainontaa

Osta printtimainontaa verkkokaupasta

Valitse alta media, johon haluat ostaa printtimainontaa.

vaalimainonta-brandit.png
Vaalit-nainen-vanhus-nelio.jpg

Ratkaisut

Tutustu Sanoman ratkaisuihin vaalimainostajalle.

Ratkaisut
Vinkit-vaalimainontaan-nelio.jpg

Vinkit

Lue vinkit vaalimainontaan ja lataa vaalimainonnan opas.

Vinkit

Vaalit ratkaistaan siellä, missä niistä keskustellaan

94.png

suomalaisista tavoitetaan joka viikko Sanoman medioissa.  Avullamme saat viestisi perille niin valtakunnallisesti kuin tarkemmalle kannattajajoukolle kohdennettuna.

55.png

kertoi saaneensa vaaleihin liittyvistä asioista luotettavaa ja itselleen riittävän monipuolista tietoa medioiden tuottamista vaalikoneista. 

50.png

kertoi saaneensa vaaleihin liittyvistä asioista luotettavaa ja itselleen riittävän monipuolista tietoa painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä ja lähes puolet televisiosta.

 
Lähde: Sanomalehtien liitto: IRO Research & Consulting, Tuhat Suomalaista 2019  
Vaalit-hero-vanhus-ja-nainen.jpg

Sanoman ratkaisut vaalimainostajalle


Uutismedioilla tavoitat äänestäjäsi laajasti

Vaalit ja politiikka ovat keskeisiä aiheita Sanoman uutismedioissa. Lukijoiden arvostama luotettava uutistuotanto, vaalikoneet, analyysit ja muu vaalisisältö auttavat punnitsemaan päätöstä puolueen ja ehdokkaan valinnassa. 

82 % suomalaisista seuraa Sanoman uutismedioita joka viikko. Helsingin Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa, Ilta-Sanomat ja 11 paikallislehteämme verkkosivustoineen ja vaalikoneineen ovat kuntavaalien tietoportaali, josta äänestäjät etsivät tietoa äänestyspäätöstensä tueksi.  Uutismedian liiton tutkimuksen mukaan 58 prosenttia suomalaisista aikoo hakea tietoa äänestyspäätöksensä taustaksi painetuista tai digitaalisista sanomalehdistä ja 42 prosenttia painetuista tai digitaalisista kaupunkilehdistä. 

Logomeri-uutismedia.png
HS

Helsingin Sanomat – pk-seudun johtava keskustelun herättäjä

Hesari tavoittaa viikossa noin 1,8 miljoonaa suomalaista. Kuntavaaleissa HS on ärhäkkä haastaja ja valpas, riippumaton raportoija. Hesarin lukijat ovat erityisen kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista ja seuraavat aktiivisesti politiikan uutisia.

Monipuolinen HS.fi, arvostettu painettu lehti ja laajalla peitolla pk-seudulla leviävät kaupunkilehdet HS Helsinki, HS Espoo ja HS Vantaa tarjoavat ehdokkaille laadukkaan sisältöyhteyden. Kustannustehokas vaaligalleria julkaistaan Helsingin Sanomissa ja HS paikallislehdissä ennakkovaaleista alkaen vaalipäivään asti. Printti- ja digiratkaisujen lisäksi esim. Hesarin ilmoitusliitteet tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon kertoa äänestäjiä kiinnostavista asioista laajemmin. 

Lue lisää

Osta vaalimainontaa Helsingin Sanomiin:

Osta mainontaa Ehdokasgalleriaan

Vaaligallerian julkaisupäivät
26.5., 2.6., ja 9.6.
HS + HS Espoo
HS + HS Helsinki
HS + HS Vantaa
Varaukset julkaisua edeltävän viikon to klo 9. Aineistot ma klo 10.

Lauantai 29.5., 5.6. ja 12.6.
Sunnuntai 30.5., 6.6. ja 13.6.
HS kaupunki-uutiset 
Varaukset to klo 9, aineistot pe klo 12

Osta mainontaa Tekstissä-osioon

Aamulehti-logo.jpg

Aamulehti –Pirkanmaan johtava uutismedia

Aamulehti tuo päivään paikalliset, valtakunnalliset ja maailman uutiset sekä tarjoaa hyvän elämän eväät, luo ilmiöitä ja herättää keskustelua.

Aamulehti johdattaa pirkanmaalaiset merkityksellisten asioiden äärelle ja on vaaleihin liittyvien uutisten ykkösvälittäjä alueella. Aamulehden avulla tavoitat pirkanmaalaiset äänestäjät erinomaisesti. Aamulehden printti ja digi tavoittavat yhdessä viikoittain 74 % Tampereen markkina-alueen asukkaista.

Aamulehden printti-, digi- ja natiivi-ratkaisut tarjoavat ehdokkaille ja puolueille ylivoimaisen kanavan tavoittaa pirkanmaalaiset potentiaaliset äänestäjät osana sisältöjä, joihin uskotaan ja luotetaan.

Lue lisää

Osta vaalimainontaa Aamulehteen:

Osta mainontaa Tekstissä-osioon

Osta mainontaa Vaalit-osioon

SK-logo.jpg

Satakunnan Kansa – Satakunnan johtava uutismedia

Kun ihmiset haluavat tietää, mitä Porissa ja Satakunnassa tapahtuu, he menevät ensimmäisenä Satakunnan Kansan pariin.

Satakunnan Kansa uutisoi ensimmäisenä alueensa asioista, kertoo mitä Suomessa ja maailmalla tapahtuu ja on kuntavaalien äänitorvi sekä keskustelun avaaja Satakunnassa. Satakunnan Kansa tarjoaa ylivoimaista tavoittavuutta alueellaan. Printti ja digi tavoittavat 88 % Porin markkina-alueen kuluttajista viikoittain.

Satakunnan Kansan printti-, digi- ja natiivi-ratkaisut tarjoavat ehdokkaille ja puolueille vaikuttavan kanavan tavoittaa satakuntalaiset potentiaaliset äänestäjät. 

Lue lisää

Osta vaalimainontaa Satakunnan Kansaan

IS-logo.jpg

Ilta-Sanomat – Suomen suurin uutismedia

Ilta-Sanomat tavoittaa suomalaiset ja tuntee suomalaisten arjen. IS:n uutisointia seuraa viikoittain 2,9 miljoonaa suomalaista.

Kuntavaaleissa valitaan päättäjät, joiden työ vaikuttaa syvimmin suomalaisten elämään. Kuntavaalit on IS:n kevään suurponnistus:  Ilta-Sanomat käsittelee monipuolisesti vaalien kuumimmat uutiset, isoimmat teemat ja tärkeimmät puheenaiheet – ja on aina ajassa kiinni.

Lue lisää

Digimainonnalla aktivoit äänestäjäsi

Digitaalinen mainonta on tärkeässä roolissa äänestäjiä aktivoidessa. Digimainonnan toimivuuden ratkaisee se, kuinka hyvin puolueiden ja ehdokkaiden viestit tavoittavat potentiaaliset äänestäjät.

sanoma display-mainonta liftup.jpg

Miksi Sanoman digi?

Sanoman digiverkosto tavoittaa käytännössä lähes jokaisen suomalaisen.

Laaja tavoittavuus yhdistettynä Suomen luotettavimpaan dataan medioiden kuluttamisesta varmistavat, että saat digitaalisesta mainonnasta parhaat tulokset.

Lue lisää digiratkaisuista

Sanoma digimarkkinointi data ja kohdentaminen liftup.jpg

Kehittyneet kohdentamiskeinot

Tarjoamme käyttöösi Suomen kehittyneimmät kohdentamiskeinot, joilla voit kohdistaa viestisi niin alueellisesti, perusdemografioiden kuin äänestäjien kiinnostuksen kohteiden perusteella.

Halusitpa sitten puhutella lapsiperheitä tai politiikasta kiinnostuneita, yrittäjiä tai eettisiä kuluttajia, löydät meiltä ratkaisut heidän tavoittamisekseen. Voit myös yhdistää esim. aikaan ja sijaintiin perustuvia kohdennuksia ja kampanjoida äänestyspaikkojen läheisyydessä.

Lue lisää kohdennuksista

interaktiivisuus2-liftup.jpg

Vaalisisältökohdennus

Äänestäjät on tärkeää tavoittaa etenkin silloin, kun he seuraavat vaalikeskusteluja ja punnitsevat äänestyspäätöstään. Tähän tarkoitukseen tarjoamme vaalisisältökohdennuksen, joka takaa mainonnan näkyvyyden vaaliaiheisten sisältöjen yhteydessä tai vaalisisällöistä kiinnostuneille.

Vaalisisältökohdennus pitää sisällään mm. uutismedioiden vaalikoneet, HS:n Politiikka-osion, IS:n Vaalit-osion, Aamulehden ja Satakunnan Kansan vaaliuutiset sekä kohdennuksen Sanoman verkostossa näitä politiikan ja vaalien sisältöjä aktiivisesti seuraaville lukijoille.

Television ja radion avulla vaikutat mielikuviin

TV ja radio ovat ylivoimaiset mielikuvamediat suomalaisten tavoittamiseen. Sanoman tv-kanavat kuten Nelonen ja valtakunnalliset radiot kuten Radio Suomipop tarjoavat erinomaiset väylät keskustelun avaamiseksi sekä teemojen ja näkemysten kertomiseksi laajoille äänestäjäjoukoille. 

Radio-ja-TV-logokimara.png
reaaliaikainen tv mainonta liftup

Televisio välittää viestisi miljoonille äänestäjille

TV:n kiistaton markkinointiteho perustuu sen laajaan tavoittavuuteen, laadukkaaseen mediaympäristöön ja tarinan voimaan. Sanoman TV-kanavat tavoittavat joka viikko lähes 80 % suomalaisista. Valjasta vaikuttavin media käyttöösi, ja tee vaikutus äänestäjiin tunnetasolla.

TV-mainontaa voi myös kohdentaa haluamallesi alueelle.

Lue lisää TV-mainonnasta

Lue lisää TV:n aluemainonnasta

radio-liftup.jpg

Puhuttele äänestäjiä äänen voimalla

Radiomainonnalla voit puhutella äänestäjiä kustannustehokkaasti ja ketterästi. Laajan kanavatarjontamme ja tunnettujen radiopersooniemme ansiosta Sanoman radiokanavat tavoittavat suomalaiset laajasti – joka viikko jopa 2,3 miljoonaa korvaparia.  

Radiomainontaa voi myös kohdentaa haluamallesi alueelle.

Lue lisää radiomainonnasta

Lue lisää radion aluemainonnasta 

Vinkit vaalimainontaan

Ehdokkaan läpimeno on työn takana, eikä kunnallisvaaleissa ole yhtä menestysreseptiä äänestäjien hurmaamiseen. Haluamme auttaa sinua tuottamaan edukseen erottuvaa vaalimateriaalia, joka pärjää Sanoman kanavissa tai muissa medioissa. Nämä asiat huomioimalla olet jo hyvällä tiellä onnistuneeseen kampanjaan.
 

Ole ajoissa.
Turha viivyttää ulostuloa ja säästellä asiaa. Oikea aika aktivoitua kunnallisvaaleihin on nyt.

Aja enintään kolmea asiaa.
Jos olet yli kolmen asian valtuutettu, et ole minkään asian valtuutettu.

Valitse vaaliviestillesi luotettava media.
Valitse uskottava, luotettava media viestillesi.

 

Katso loput vinkit ja lataa vaalimainonnan opas

Klikkaamalla siirryt Markkinointi Roudan latauslomakkeelle. Routa on osa Sanomaa.

Katso myös:

Vaaliaamu-webinaarin tallenne

Ota yhteyttä

Puolue- ja mediatoimistot

Sanoman vaalitiimi palvelee mediatoimistoja ja puoluetoimistoja kuntavaaleissa.

Ota yhteyttä: vaalit@sanoma.fi

Terhi Salmi
Client Group Director
terhi.salmi@sanoma.fi
040 833 4578

Satu Salminen
Client Manager
satu.salminen@sanoma.com
040 710 8676

Juuso Rönkkö
Client Manager
juuso.ronkko@sanoma.fi
040 154 9480

Puolueiden piirijärjestöt, paikallisyhdistykset ja kuntavaaliehdokkaat

Sanoman täyden palvelun markkinointikumppani Routa palvelee kaikkia kuntavaalien ehdokkaita. Ota yhteyttä Routaan tämän sivun oikeassa alakulmassa olevan "Ota yhteyttä" -lomakkeen kautta tai suoraan:

Uusimaa
vaalit@markkinointirouta.fi 

Pirkanmaa ja Keski-Suomi
Leena Tiitola, p. 040 548 8413
leena.tiitola@sanoma.com 

Varsinais-Suomi
Tuula Kumpulainen, p. 050 439 0708
tuula.kumpulainen@markkinointirouta.fi

Satakunta
Marja-Riitta Grönblom, p. 050 438 0926
marja-riitta.gronblom@sanoma.com 

Pohjois-Pohjanmaa 
Pekka Ryynänen, p. 050 401 7707
pekka.ryynanen@sanoma.com

Muu Suomi 
Mari LIndfors, p. 050 409 0428
mari.lindfors@markkinointirouta.fi

Alueellinen mainonta

Vaalimainontaa alueellisesti

Pirkanmaan vaalitilaisuus kuntavaaliehdokkaille  
Katso tapahtuman tallenne täältä >

Satakunnan vaalitilaisuus kuntavaaliehdokkaille  
Katso tapahtuman tallenne täältä >

 

Tutustu alueellisiin ratkaisuihimme