Vaalimainonta

Vaalimainonta eduskuntavaalit 2019

Äänestyspäätökset tehdään täällä

Näy siellä missä äänestyspäätökset tehdään – Sanoman medioissa

Vaalit ratkaistaan siellä, missä niistä keskustellaan. Vaalit ja politiikka ovat Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien sisällön ytimenä koko kevään ja Suomen suurimpina uutismedioina ne johtavat vaaleihin liittyvää uutisointia ja keskustelua printissä ja digissä.

Lukijoiden arvostama luotettava uutistuotanto, puheenjohtajatentit, analyysit ja muu vaalisisältö auttavat punnitsemaan päätöstä puolueen ja ehdokkaan valinnassa. Molemmilla on myös omat vaalikoneet – aiemmissa vaaleissa niiden avulla on haettu oikeaa ehdokasta yli miljoonaa kertaa.

Tutkimuksen mukaan lähes 70 % niistä, jotka aikovat äänestää kevään 2019 eduskuntavaaleissa ,  hakevat tietoa päätöksensä tueksi sanomalehdistä. Sosiaalisen median ilmoittaa tietolähteekseen vain noin 20 %*. Mainonta Sanoman medioissa takaa näkyvyyden siellä, missä äänestyspäätökset tehdään.

* Lähde: Sanomalehtien liitto: Vaalitutkimus, IRO Research & Consulting marraskuu 2018

Äänestyspäätökset tehdään täällä

Äänestyspäätökset tehdään täällä – maakunnissakin

Tavoita äänestäjät kaikkialla Suomessa – Sanoman medioilla

Sanoman mediat tavoittavat 97 % kaikista suomalaisista. Tarjoamme puolueille monipuolista valtakunnallista näkyvyyttä Suomen suurimmissa medioissa, mm. Helsingin Sanomissa, Ilta-Sanomissa, tv-kanava Nelosella, Radio Suomipopilla sekä Sanoman digiverkostossa.

Eduskuntapaikat jaetaan kuitenkin vaalipiireissä. Olemme räätälöineet alueellisten puoluetoimistojen ja ehdokkaiden käyttöön ratkaisuja, joilla tavoitat oman vaalipiiriisi äänestäjät tehokkaimmin. Sanoman digiverkosto tavoittaa useimmissa maakunnissa äänestäjät paremmin kuin johtavan paikallislehden printti ja verkko yhteensä. Yhdessä paikallisen printtilehden kanssa Sanoman digiverkosto on ylivoimaisesti vaikuttavin mediayhdistelmä: yhdistämällä kampanjoinnissa Sanoman digiverkoston ja paikallislehdet tavoitat noin 90% äänestäjistä jokaisessa vaalipiirissä.  Katso täältä Sanoman tavoittavuus maakunnissa paikallismedioihin verrattuna.

Sanoman tarjoamat ratkaisut vaalimainostajalle

Sanoman tarjoamat ratkaisut vaalimainostajalle

Vaalimainonta valtakunnallisesti

Vaalimainonta valtakunnallisesti

Helsingin Sanomat

Helsingin Sanomat on Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireissä vaalien ykkösmedia, joka tavoittaa printissä, verkossa ja mobiilissa yli miljoona suomalaista joka päivä. Hesarin verkkosivusto on vaalien tietoportaali, mistä lukijat etsivät tietoa äänestyspäätöstensä tueksi. Helsingin Sanomien lukijat ovat aktiivisia äänestäjiä: viime eduskuntavaaleissa yli 80 % heistä kertoi äänestävänsä varmasti. 

Helsingin Sanomat tarjoaa useita vaikuttavia vaihtoehtoja puhutella äänestäjiä. Monipuolisten printti- ja digiratkaisujen lisäksi esim. Hesarin ilmoitusliitteet tarjoavat erinomaisen vaihtoehdon kertoa äänestäjiä kiinnostavista asioista laajemmin.

Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat kattaa vaalien suuret keskustelunaiheet, puheenjohtajatentit ja vaalikevään tilanteet, sekä nostaa maakuntakierroksellaan valtakunnalliseen keskusteluun myös maakuntien ihmiset ja heidän näkökulmansa eduskuntavaaleihin.

Ilta-Sanomat on Suomen suurin ja tavoittavin sähköinen media, jonka uutisointia seuraa lähes 3,5 miljoonaa uniikkia kävijää kuukausittain. IS-sovellus on yksi kolmesta suomalaisten eniten päivittäin käyttämästä sovelluksesta WhatsAppin ja Facebookin lisäksi ja painettu Ilta-Sanomat tavoittaa yli 70 % kaikista iltapäivälehtien lukijoista.

Sanoman digiverkosto

Digitaalinen mainonta on must myös eduskuntavaaleissa, ja sen tehokkuuden ratkaisee kuinka hyvin oikeat viestit kulkevat kaikille potentiaalisille äänestäjille.

Sanoman digiverkostoon kuuluvat kaikki Sanoman verkkopalvelut, Helsingin Sanomat ja Ilta-Sanomat suurimpina, ja se tavoittaa käytännössä lähes jokaisen suomalaisen.

Eduskuntavaalit käydään vaalipiireittäin, ja tätä varten olemme rakentaneet postinumeroittain valmiin vaalipiirikohdennuksen, jonka avulla varmistat viestisi kohdennuksen juuri oikealle alueelle. Äänestäjät on myös tärkeää tavoittaa etenkin silloin, kun he seuraavat vaalikeskusteluja ja punnitsevat äänestyspäätöstään – tähän tarkoitukseen tarjoamme eduskuntavaaleja varten vaalisisältökohdennuksen, joka takaa mainonnan näkyvyyden HS:n Politiikka-osiossa, IS:n Vaalit-osiossa, ja HS:n ja IS:n huippusuosituissa vaalikoneissa. Tämän lisäksi tarvittaessa käytössäsi on Suomen kehittyneimmät kohdentamiskeinot, joilla voit kohdistaa viestisi niin perusdemografioiden kuin äänestäjien kiinnostuksen kohteiden perusteella.

TV, radio ja aikakauslehdet

Valitessasi valtakunnalliseksi mediakumppaniksesi Sanoman, saat meiltä halutessasi ehdotuksen myös Suomen vaikuttavimpien mielikuvamedioiden hyödyntämisestä. Tv-kanava Nelonen, Radio Suomipop tai vaikkapa HS Kuukausiliite, MeNaiset tai Kodin Kuvalehti tarjoavat erinomaiset väylät keskustelun avaamiseksi ja teemojen ja näkemysten kertomiseksi äänestäjille.
 

Vaalimainonta vaalipiireissä

Helsinki ja Uusimaa

Helsingin Sanomat on erityisen vahva Helsingin ja Uudenmaan äänestäjien tavoittamisessa. Lehden lukijoista noin 350 000 asuu pääkaupunkiseudulla.  HS tarjoaa tehokkaita ja toimivia printti- ja digiratkaisuja äänestäjien tavoittamiseksi.  Eduskuntavaalien aikana HS Ehdokasgalleria kerää ehdokkaiden ilmoitukset päivän lehteen kilpailukykyiseen hintaan ennakkoäänestyksen aikana ja ennen varsinaista vaalipäivää. Tutustu Ehdokasgalleriaan.

Helsingin Sanomien uudet paikallislehdet – HS Espoo, HS Helsinki ja HS Vantaa – varmistavat ylivoimaisen tavoittavuuden pääkaupunkiseudun isoissa kaupungeissa:  HS Paikalliset jaetaan noin 400 000 talouteen ja ne tavoittavat noin puoli miljoonaa kontaktia - myös talouksissa, joilla on mainoskielto.  Tutustu HS Paikallisiin. Mainostamalla HS Paikallisissa saat myös tehokkaan kohdennuksen Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireihin valitsemalla joko HS Helsingin tai HS Espoon ja HS Vantaan.

HS Metro kasvattaa Helsingin Sanomien tehoa ja tavoittavuutta pääkaupunkiseudun mainoskanavana. HS Metro ilmestyy maanantaisin ja perjantaisin ja on jaossa liikennevälineissä ja käsi- sekä telinejakelussa pääkaupunkiseudun alueella.

Vaalipiireittäin kohdennettu verkkomainonta - kaikki vaalipiirit

Sanoman digitaalinen verkosto tavoittaa lähes kaikki suomalaiset. Siksi pystymme luomaan kohderyhmäratkaisuja, jotka ovat tarpeeksi tavoittavia vaikuttaakseen ja ollakseen taloudellisesti järkeviä.  Eduskuntavaaleja varten olemme räätälöineet käyttöösi ratkaisun, jolla tavoitat oman vaalipiirisi – ja vain sen – äänestäjät vähintään yhtä tehokkaasti kuin paikallisen johtavan sanomalehden printti ja verkko yhteensä. Käytössäsi on niin perinteisen displayn kuin videomainonnan mainosmuodot.

Jos haluat nostaa vaalimainonnan tehokkuuden huippuunsa, yhdistä vaalipiiriisi kohdennettuun verkkomainontaan myös aiemmin esitellyn vaalisisällön mukainen kohdennus – tavoitat vain ne vaalipiirisi äänestäjät, jotka seuraavat Helsingin Sanomien ja Ilta-Sanomien vaali- ja politiikan osioita tai etsivät aktiivisesti ehdokasta vaalikoneista.

Facebook-mainonta

Sanoma-yhtiö Routa palvelee ehdokkaita ja puolueiden piiritoimistoja pääkaupunkiseudun ulkopuolella kaikilla Sanoman tuotteilla ja tarjoaa tämän lisäksi asiakkailleen Facebook-mainontaa kokonaisvaltaisena palveluna laadukkaasti, luotettavasti ja kokeneiden suunnittelijoiden toteuttamana. Roudan käytössä on markkinoiden parhaimmat Facebook-mainonnan työkalut – saat siis Sanoman medioiden lisäksi näkyvyyden myös sosiaaliseen mediaan Roudan kautta.

Osta vaalimainontaa

Puoluetoimistot, puolueiden Helsingin ja Uudenmaan piiritoimistot sekä mediatoimistot

Sanoman vaalitiimi palvelee mediatoimistoja ja puoluetoimistoja valtakunnallisten sekä Helsingin ja Uudenmaan vaalipiireihin kohdistettavien kampanjoiden rakentamisessa.

Ota yhteyttä: vaalit@sanoma.fi

Terhi Salmi
Client Group Director
terhi.salmi@sanoma.fi
040 833 4578

Satu Salminen
Client Manager
satu.salminen@sanoma.com
040 710 8676

Juuso Rönkkö
Client Manager
juuso.ronkko@sanoma.fi
040 154 9480

Puolueiden, muiden vaalipiirien piiritoimistot sekä kaikki ehdokkaat

Sanoman täyden palvelun markkinointikumppani Routa palvelee vaalikampanjoiden rakentamisessa kaikkien vaalipiirien ehdokkaita ja muiden kuin Helsingin ja Uudenmaan vaalipiirien puoluetoimistoja.   Ota yhteyttä Routaan tämän sivun oikeassa alakulmassa olevan ’Ota yhteyttä’ -lomakkeen kautta tai suoraan: 

yritysmyynti@markkinointirouta.fi
050 911 2832, arkisin 8.00 - 15.30