Vaalimainonta hero.jpg

Eduskuntavaaliehdokas,

valitse viestillesi vakuuttavin ympäristö

Eduskuntavaalit järjestetään huhtikuussa 2023. Onnistunut vaalimainonta voi olla ratkaiseva tekijä valinnassasi eduskuntaan. Siksi näkyvyys kannattaa levittää laadukkaaseen ja paikalliseen mediaympäristöön, jossa asioista keskustellaan uskottavasti. Sanoman kotimaiset, monipuoliset ja luotettavat mediat tavoittavat äänestäjät juuri sinun vaalipiirissäsi. Tutustu vaalimainontaan ja hyödynnä kampanjointiin sopivat ratkaisumme!

 

97 %
suomalaisista tavoitetaan Sanoman medioissa viikottain.
76 %
aikuisväestöstä luottaa painettuihin tai digitaalisiin sanomalehtiin.
55 %
edellisissä eduskuntavaaleissa äänestäneistä koki medioiden vaalikoneet luotettavina.

Sanoman ratkaisut vaalimainostajalle

Sanoman ratkaisut vaalimainostajalle


Uutismedioilla tavoitat äänestäjäsi laajasti

Vaalit ja politiikka ovat keskeisiä aiheita Sanoman uutismedioissa. Lukijoiden arvostama luotettava uutistuotanto, vaalikoneet, analyysit ja muu vaalisisältö auttavat punnitsemaan päätöstä puolueen ja ehdokkaan valinnassa. 86 % suomalaisista seuraa Sanoman uutismedioita joka viikko.

 

HS Ehdokasgalleria on ehdokkaiden oma mainospaikka,
joka julkaistaan Hesarin A-osassa Kaupunki-uutisten yhteydessä. Ehdokasgalleriassa on valittavissa otsikko vaalipiirin mukaan Helsingin ja Uudenmaan ehdokkaille. Maakuntien ehdokkaille on valittavissa otsikoksi muu Suomi.

Eduskuntavaalit HS.jpg

Helsingin Sanomat

Hesarin lukijat ovat erityisen kiinnostuneita yhteiskunnallisista asioista, innokkaita äänestäjiä ja seuraavat aktiivisesti politiikkaa. Monipuolinen HS.fi ja arvostettu painettu Hesari tarjoavat laadukkaan sisältöyhteyden. Printti- ja digiratkaisujen lisäksi ilmoitusliitteet ovat erinomainen vaihtoehto kertoa äänestäjiä kiinnostavista asioista.
 

Eduskuntavaalit IS.jpg

Ilta-Sanomat

Suomen suurimpana uutismediana Ilta-Sanomat tavoittaa suomalaiset ja tuntee suomalaisten arjen.  IS käsittelee monipuolisesti eduskuntavaalien kuumimmat uutiset, isoimmat teemat ja tärkeimmät puheenaiheet – ja on aina ajassa kiinni.

Helsingin Sanomat, Aamulehti, Satakunnan KansaIlta-Sanomat ja 11 paikallislehteämme verkkosivustoineen ovat vaalien tietoportaali, josta äänestäjät etsivät tietoa päätöstensä tueksi.

Eduskuntavaalit Aamulehti.jpg

Aamulehti

Aamulehti on eduskuntavaaleihin liittyvien uutisten ykkösvälittäjä Pirkanmaalla. Aamulehden printti-, digi- ja natiiviratkaisut tarjoavat ehdokkaille ja puolueille ylivoimaisen kanavan tavoittaa pirkanmaalaiset potentiaaliset äänestäjät osana sisältöjä, joihin uskotaan ja luotetaan.

Eduskuntavaalit SK.jpg

Satakunnan Kansa

Satakunnan Kansa on eduskuntavaalien äänitorvi sekä keskustelun avaaja Satakunnassa. Satakunnan Kansan printti-, digi- ja natiivi-ratkaisut tarjoavat ehdokkaille ja puolueille vaikuttavan kanavan tavoittaa satakuntalaiset potentiaaliset äänestäjät. 

Digimainonnalla aktivoit äänestäjäsi

Digitaalinen mainonta on tärkeässä roolissa äänestäjiä aktivoidessa, ja sen toimivuuden ratkaisee se, kuinka hyvin puolueiden ja ehdokkaiden viestit tavoittavat potentiaaliset äänestäjät. Sanoman digiverkosto tavoittaa käytännössä lähes jokaisen suomalaisen. Tämä yhdistettynä Suomen luotettavimpaan dataan medioiden kuluttamisesta varmistavat, että saat digimainonnasta parhaat tulokset.

 

Digimainonta on tärkeässä roolissa äänestäjiä aktivoidessa. Mainonnan toimivuuden ratkaisee se, kuinka hyvin puolueiden ja ehdokkaiden viestit tavoittavat potentiaaliset äänestäjät.

Alueellinen kuva.jpg

Kehittyneet kohdennuskeinot

Sanoman kohdennuskeinoilla voit kohdistaa viestisi niin alueellisesti, perusdemografioiden kuin äänestäjien kiinnostuksen kohteiden perusteella. Halusitpa puhutella lapsiperheitä tai politiikasta kiinnostuneita, yrittäjiä tai eettisiä kuluttajia, aikaan tai sijaintiin perustuen, löydät meiltä keinot. Voit kohdentaa digissä viestisi myös esim. äänestyspaikkojen läheisyyteen.

Nainen lappari.jpg

Sanoman vaalisisältökohdennus

Vaalisisältökohdennus takaa mainonnan näkyvyyden vaaliaiheisten sisältöjen yhteydessä tai vaalisisällöistä kiinnostuneille. Se pitää sisällään mm. uutismedioiden vaalikoneet, HS:n Politiikka-osion, IS:n Vaalit-osion, Aamulehden ja Satakunnan Kansan vaaliuutiset sekä kohdennuksen Sanoman digimedioissa politiikan ja vaalien sisältöjä seuraaville lukijoille.

Television ja radion avulla vaikutat mielikuviin

Sanoman TV-kanavat, kuten Nelonen, ja valtakunnalliset radiot, kuten Radio Suomipop, tarjoavat erinomaiset väylät keskustelun avaamiseksi sekä teemojen ja näkemysten kertomiseksi laajoille äänestäjäjoukoille.

 

TV ja radio ovat ylivoimaiset mielikuvamediat suomalaisten tavoittamiseen.

Eduskuntavaalit TV.jpg

Televisio välittää viestisi miljoonille äänestäjille

TV:n kiistaton teho perustuu laajaan tavoittavuuteen, laadukkaaseen mediaympäristöön ja tarinan voimaan. Sanoman TV-kanavat tavoittavat joka viikko 75 % suomalaisista. TV-mainontaa voit myös kohdentaa haluamallesi alueelle.

Eduskuntavaalit radio.jpg

Puhuttele äänestäjiä äänen voimalla

Radiomainonnalla voit puhutella äänestäjiä kustannustehokkaasti ja ketterästi. Laajan kanavatarjontamme ja tunnettujen radiopersooniemme ansiosta Sanoman radiokanavat tavoittavat suomalaiset laajasti – joka viikko jopa 2,1 miljoonaa korvaparia. Myös radiomainontaa voit kohdentaa haluamallesi alueelle.

Alueellinen mainonta

Osta mainontaa

Osta helposti Sanoman vaalimainonnan printti- ja digituotteita verkosta.

Printti-ilmoitukset

Helsingin Sanomat Ehdokasgalleria

Ehdokasgalleriassa julkaistaan Hesarin A-osassa Kaupunki-uutisten yhteydessä. Ehdokasgalleriassa on valittavissa otsikko vaalipiirin mukaan Helsingin ja Uudenmaan ehdokkaille. Maakuntien ehdokkaille on valittavissa otsikoksi muu Suomi.

Julkaisupäivät: ke 22.3 la 25.3, su 26.3, ke 29.3, la 1.4. ja su 2.4.

Helsingin Sanomat 

Osta ilmoitus Helsingin Sanomien toimitukselliseen sisältöön.

Aamulehti 

Osta ilmoitus Aamulehden toimitukselliseen sisältöön.

Aamulehti Vaalit-osasto

Vaalit-osasto on ehdokkaiden oma mainospaikka, joka julkaistaan joka päivä Aamulehden A-osassa. Ilmoitukset sijoitetaan yhteisen Vaalit-otsikon alle kokoomaksi.

Satakunnan Kansa

Osta ilmoitus Satakunnan Kansan toimitukselliseen sisältöön.

Tavoitamme potentiaaliset äänestäjäsi

Olemme vahvasti mukana suomalaisten arjessa. Kotimaiset, monipuoliset ja luotettavat mediamme tavoittavat äänestäjät juuri sinun vaalipiirissäsi.

Sanoma logot.png

Vinkit vaalimainontaan

Ehdokkaan läpimeno on työn takana, eikä eduskuntavaaleissa ole yhtä menestysreseptiä äänestäjien hurmaamiseen. Haluamme auttaa sinua tuottamaan edukseen erottuvaa vaalimateriaalia, joka pärjää Sanoman kanavissa tai muissa medioissa. Nämä asiat huomioimalla olet jo hyvällä tiellä onnistuneeseen kampanjaan.

Ole ajoissa.
Turha viivyttää ulostuloa ja säästellä asiaa. Oikea aika aktivoitua eduskuntavaaleihin on nyt.

Aja enintään kolmea asiaa.
Jos olet yli kolmen asian valtuutettu, et ole minkään asian valtuutettu.

Valitse vaaliviestillesi luotettava media.
Valitse uskottava, luotettava media viestillesi.

 


 

Katso loput vinkit ja lataa vaalimainonnan opas

Klikkaamalla siirryt Markkinointi Roudan latauslomakkeelle. Routa on osa Sanomaa.

Ota yhteyttä

Kysyttävää? Autamme mielellämme!