K-ryhmän teko suomalaisen ruokakulttuurin puolesta erottui edukseen

Tähtikokkien Bocuse d’Or -tv-ohjelma ja siihen liittyvät monipuoliset sisällöt tavoittivat erittäin hyvin ruokasisällöistä kiinnostuneita.

K-ryhmä halusi kasvattaa Bocuse d’Orin, maailman vaativimman kokkikilpailun tunnettuutta. Keinoksi valikoitui oma tv-ohjelma yhteistyössä Sanoman ja Rabbit Filmsin kanssa.

”Suomalaisen ruokakulttuurin kehittäminen on K-ryhmälle äärimmäisen tärkeää. Lisäämällä Bocuse d’Orin tunnettuutta kasvatamme ravintolatasoisen ruuan, ravintoloiden ja näiden alojen työpaikkojen kiinnostavuutta”, kertoo K-ryhmän päivittäistavaratoimialan asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar.

”Kun lähdimme tähän projektiin, Bocuse d’Orin tunnettuus ruokasisällöistä kiinnostuneiden kohderyhmässä oli vain 20 prosenttia”, Jungar kertoo. 

Bocuse d’Orin tunnettuutta saatiin nostettua 32 prosenttiin ruokasisällöistä kiinnostuneiden kohderyhmässä. Kohderyhmästä ohjelman muisti 42 prosenttia. Kun otetaan huomioon kaikki sisällöt, autettu huomioarvo nousee 63 prosenttiin.

”Projektissa korostui eri tiimien ja tahojen saumaton yhteistyö, ja mielestäni onnistuimme tosi hienosti”, Jungar kiittää.

”Brändiviihdeohjelmien yhteyteen tehdään Sanomalla aina monimediakampanja. Kaikki sisällöt tehtiin K- Ruoka-palvelun kanssa yhteistyössä niin, että aktivoinnit tukivat toisiaan. Tällä saavutettiin 50 miljoonan kontaktin tavoittavuus”, kertoo Sanoman brändiviihde- ja formaattipäällikkö Lasse Nikkari.

”Suomen suurimpana monimediatalona Sanoma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden brändiviihteelle. Jo televisio tavoittaa erittäin hyvin ihmisiä. Kun tähän lisätään vielä uutis- ja aikakausmediat sekä radio, todella kilpailukykyiset tv-ohjelmapaikat ja äärimmäisen hyvin toimiva Ruutu-suoratoistopalvelu, niin brändiviestinnän ja markkinointikampanjan kombinaatiolle ei ole tätä parempaa ympäristöä”, Nikkari jatkaa.

”Tämä on ollut kaikille ‒ Keskolle, Sanomalle ja tuotantoyhtiö Rabit Filmsille ‒ rakkausprojekti, ja se näkyy. Halusimme esimerkiksi panostaa visuaalisuuteen, siihen, että annokset ja ruokakuvat näyttävät todella laadukkailta”, kertoo brändiviihteen vastaava tuottaja Jenni Siren Rabit Filmsiltä.

Sirenin mukaan luotto kaikkien osapuolten välillä oli todella hyvä, mikä on ideaali tilanne brändiviihteen tekemiseen.

Client Manager Sanna Harjula Sanomalta piti K-ryhmän asiakasvastaavana vaativan projektin langat käsissään.  

”Tämä monitahoinen sisältöprojekti oli herkullinen yhteistyökokemus ja antoisa oppimatka. Onnistuminen ansaittiin äärimmäisen ammattitaitoisella tekijäporukalla, Jokainen osapuoli oli sydämellä mukana ja puhalsi yhteen hiileen.   Nyt kannustamme ja jännitämme kisajoukkueen menestystä finaalissa. Iso kiitos K-ryhmälle luottamuksesta”, Harjula sanoo.

Tutustu caseen tarkemmin

Liittyvät artikkelit
Markus Nieminen artikkelikuva

Kasvua taantumassa

Kasvu taantumassa kuulostaa hullulta ajatukselta. Sitä se ei kuitenkaan ole. Jos tutkitaan markkinoinnin historiaa ja tieteellisesti todistettuja faktoja, voidaan todeta että kyse ei ole hulluudesta ollenkaan, kirjoittaa TBWA:n Markus Nieminen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Kasvua taantumassa
Anna Lujanen artikkelikuva

Televisio elää ajassa – samoin siihen liittyvä terminologia

Englanninkielisillä sanoilla mennään vääjäämättä kohti maailmaa, jossa käytännössä kaikkien alojen ammattisanastot jäävät ilman suomenkielisiä vastineita. On kriittisen tärkeää, että Suomeen luodaan aktiivisemmin uusia sanoja, kirjoittaa Screenforcen Anna Lujanen. 
Näkemyksiä markkinoinnista
TV & video
Vieraskynä
Televisio elää ajassa – samoin siihen liittyvä terminologia