K-ryhmän teko suomalaisen ruokakulttuurin puolesta erottui edukseen

Tähtikokkien Bocuse d’Or -tv-ohjelma ja siihen liittyvät monipuoliset sisällöt tavoittivat erittäin hyvin ruokasisällöistä kiinnostuneita.

K-ryhmä halusi kasvattaa Bocuse d’Orin, maailman vaativimman kokkikilpailun tunnettuutta. Keinoksi valikoitui oma tv-ohjelma yhteistyössä Sanoman ja Rabbit Filmsin kanssa.

”Suomalaisen ruokakulttuurin kehittäminen on K-ryhmälle äärimmäisen tärkeää. Lisäämällä Bocuse d’Orin tunnettuutta kasvatamme ravintolatasoisen ruuan, ravintoloiden ja näiden alojen työpaikkojen kiinnostavuutta”, kertoo K-ryhmän päivittäistavaratoimialan asiakasnäkemysjohtaja Heidi Jungar.

”Kun lähdimme tähän projektiin, Bocuse d’Orin tunnettuus ruokasisällöistä kiinnostuneiden kohderyhmässä oli vain 20 prosenttia”, Jungar kertoo. 

”Kun lähdimme tähän projektiin, Bocuse d’Orin tunnettuus ruokasisällöistä kiinnostuneiden kohderyhmässä oli vain 20 prosenttia”

Bocuse d’Orin tunnettuutta saatiin nostettua 32 prosenttiin ruokasisällöistä kiinnostuneiden kohderyhmässä. Kohderyhmästä ohjelman muisti 42 prosenttia. Kun otetaan huomioon kaikki sisällöt, autettu huomioarvo nousee 63 prosenttiin.

Bocuse d’Orin tunnettuutta saatiin nostettua 32 prosenttiin ruokasisällöistä kiinnostuneiden kohderyhmässä.

”Projektissa korostui eri tiimien ja tahojen saumaton yhteistyö, ja mielestäni onnistuimme tosi hienosti”, Jungar kiittää.

”Brändiviihdeohjelmien yhteyteen tehdään Sanomalla aina monimediakampanja. Kaikki sisällöt tehtiin K- Ruoka-palvelun kanssa yhteistyössä niin, että aktivoinnit tukivat toisiaan. Tällä saavutettiin 50 miljoonan kontaktin tavoittavuus”, kertoo Sanoman brändiviihde- ja formaattipäällikkö Lasse Nikkari.

”Suomen suurimpana monimediatalona Sanoma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden brändiviihteelle. Jo televisio tavoittaa erittäin hyvin ihmisiä. Kun tähän lisätään vielä uutis- ja aikakausmediat sekä radio, todella kilpailukykyiset tv-ohjelmapaikat ja äärimmäisen hyvin toimiva Ruutu-suoratoistopalvelu, niin brändiviestinnän ja markkinointikampanjan kombinaatiolle ei ole tätä parempaa ympäristöä”, Nikkari jatkaa.

”Tämä on ollut kaikille ‒ Keskolle, Sanomalle ja tuotantoyhtiö Rabit Filmsille ‒ rakkausprojekti, ja se näkyy. Halusimme esimerkiksi panostaa visuaalisuuteen, siihen, että annokset ja ruokakuvat näyttävät todella laadukkailta”, kertoo brändiviihteen vastaava tuottaja Jenni Siren Rabit Filmsiltä.

”Tämä on ollut kaikille – Keskolle, Sanomalle ja tuotantoyhtiö Rabit Filmsille – rakkausprojekti, ja se näkyy."

Sirenin mukaan luotto kaikkien osapuolten välillä oli todella hyvä, mikä on ideaali tilanne brändiviihteen tekemiseen.

Client Manager Sanna Harjula Sanomalta piti K-ryhmän asiakasvastaavana vaativan projektin langat käsissään.  

”Tämä monitahoinen sisältöprojekti oli herkullinen yhteistyökokemus ja antoisa oppimatka. Onnistuminen ansaittiin äärimmäisen ammattitaitoisella tekijäporukalla, Jokainen osapuoli oli sydämellä mukana ja puhalsi yhteen hiileen.   Nyt kannustamme ja jännitämme kisajoukkueen menestystä finaalissa. Iso kiitos K-ryhmälle luottamuksesta”, Harjula sanoo.

Tutustu caseen tarkemmin
Mitä kaikkea on Sanoman Total TV?
Miksi Sanoma on markkinoijan ykkösvalinta?
Content Coulcil palkinto.png

Kampanjakokonaisuus on voittanut kultaa The Content Council 2022 Pearl Awards -kilpailun Best Use of Native Advertising -sarjassa.

Liittyvät artikkelit
Sini Hartikka artikkelikuva

Kuntamarkkinointia timanttisella yhteistyöllä

Kuntamarkkinointi, kuten markkinointi yleensäkin, on pitkäjänteistä tekemistä ja parhaat tulokset syntyvät silloin, kun yhteistyökumppanit oppivat toinen toisiltaan yhteisten projektien myötä, kirjoittaa Sini Hartikka. Miten tällaista yhteistä oppimista voi rakentaa?
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Kuntamarkkinointia timanttisella yhteistyöllä