Uudenlainen koeajo Renault Capturilla

Renault-tiimi
Idealtaan poikkeava kampanja erottui ja täytti myyntitavoitteet.

”Idea Renault Capturin kesäkampanjaan tuli työpajassa, jossa mietimme miten Sanoman insightia ja dataa voisi hyödyntää luovassa toteutuksessa: miten puhuteltaisiin parhaiten Renaultin brändistä kiinnostuneita”, Renaultin asiakkuudesta Sanomalla vastaava client manager Saana Vuolasvirta kertoo.

Renaultin oman datan mukaan potentiaalissa ostajissa korostuu kiinnostus kulttuuria kohtaan. Sanoman datan perusteella nousi esiin kiinnostus paikallisuuteen.

Näiden kahden teeman perusteella Sanoman luova strategi Joni Kopisto ideoi kulttuurikoeajon HS:n paikallislehtiin ja HS.fi:n. Natiivikampanjassa tarjottiin vinkkejä koeajoreiteistä läheisiin kulttuurikohteisiin. 

Renault toivoi kampanjaan valtakunnallisempaa kulmaa, joten koeajokohteiksi valikoitui myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelta paikkoja, joihin ei pääse julkisilla liikennevälineillä. Kampanjaa päätettiin lisäksi laajentaa Ilta-Sanomiin.     

Designtiimin vetäjä Tero Ruutuvaara ja luova tuottaja Markus Lehto ideoivat piirrostoteutuksen koeajoreittien kuvitukseksi.

Kampanja erottui ja sai runsaasti positiivista palautetta. 

”Idea oli uusi ja poikkeava. Mietimme ensin, onko tämä ihan hullua. Itse emme olisi lähteneet tekemään piirrettyä kampanjaa, vaan siihen tarvittiin ulkopuolinen sysäys. Olemme tyytyväisiä, että olimme rohkeita ja tartuimme ideaan. Vaikka aikataulu oli tiukka, yhteistyö Sanoman kanssa sujui vallan mainiosti. Tärkeintä tietenkin oli, että kampanjan myyntitavoitteet täyttyivät”, Renaultin viestintä- ja markkinointipäällikkö Riitta Leskinen toteaa.

”Tehokkuutta viestin läpimenoon saadaan, kun ymmärretään paremmin mistä omat asiakkaat ovat kiinnostuneita. Tiivis ja hyvä yhteistyö mahdollisti uudenlaisen luovan konseptin toteuttamisen”, Saana Vuolasvirta toteaa.

”Projekti oli erittäin mielenkiintoinen ja jännä. On hienoa, että asiakas toteutti rohkeita muuveja”, Joni Kopisto toteaa.  

Kuva: Joni Kopisto, Tero Ruutuvaara, Markus Lehto, Saana Vuolasvirta sekä Art Director Annika Heinola Netto ja Riitta Leskinen Renaultilta. 

Tutustu case Renaultiin tarkemmin täällä