Taksiyhtiön rekrytointikampanja sai vauhtia natiiviartikkelista

Case Menevä artikkelikuva

Taksiyhtiö Menevällä oli tarve saada rekrytoitua nopeasti lisää kuljettajia. Ratkaisuksi valikoitui natiivikampanja IS.fi:ssä, joka osoittautui menestykseksi.

”Pomppaus hakijoissa tuli heti 3. joulukuuta, kun natiivi oli julkaistu. Itsenäisyyspäivän pitkän viikonlopun aikana saimme lähemmäs sata hakemusta, joista iso osa taitaa mennä tämän kampanjan piikkiin. Profiililtaan hakijat olivat myös täysin erilaisia kuin olemme saaneet mistään muusta kanavasta”, kertoo Menevän myynti- ja markkinointijohtaja Arto Peisa.

Peisan mukaan taksialan rekrytointitilanne on ollut jo useamman vuoden ajan haasteellinen.

”Siihen nähden kampanja oli todella onnistunut. Saimme tehtyä alan kiinnostavaksi ihmisille, joita ei ole viime vuosina kovin isosti näkynyt hakijoidemme joukossa. Joukossa on alanvaihtajia hyvin erilaisilla taustoilla”, Peisa kertoo.

Menevä kokeili natiivikampanjaa ensimmäistä kertaa.

”Sanoman tiimi esitteli monta hyvää vaihtoehtoa, ja natiivi nousi mielenkiintoisena ehdotuksena esiin. Natiivissa saa avattua aihetta perinteistä mainoksesta poikkeavalla tavalla.”

Menevä on aiemmin käyttänyt rekrytoinneissa somekanavia.  

”Someviestintä on usein hyvin kohdennettua. Meillä heräsi ajastus siitä, miten viestiminen laajemmalle porukalle vaikuttaisi hakijaprofiiliin. Arviomme on, että saimme suoraan natiivin ansiosta 120 hakemusta. Ensimmäisten kanssa on allekirjoitettu jo työsopimuksetkin. Kampanja oli monin tavoin onnistunut.”  

Vaikka kyseessä oli rekrytointiviesti, se toimi samalla myös brändimainontana.

”Se selkeästi resonoi mainoksena, kun olemme starttaamassa uudentyyppistä palvelua. Ihmiset ovat noteeranneet jutun, ja kiinnostus palvelua kohtaan on herätetty.”

Tarve rekrytointeihin Menevässä heräsi poikkeuksellisen tiukalla aikataululla.

”Tarpeen kartoituksesta olimme hyvin nopeasti tuotannossa. Jo samalla viikolla olimme toimittajan haastateltavana artikkelia varten, ja jo seuraavalla viikolla saatiin se julki.”

”Natiivi IS.fi:ssä oli ilmiselvä valinta asiakkaan rekrykampanjaan. Päivä- ja viikkotavoittavuudeltaan Suomen suurin uutismedia soveltuu laajan massan tavoittamiseen. Sen lukijat ovat sitoutuneita ja käyvät sivustolla useita kertoja viikossa, mutta ennen kaikkea he lukevat paljon juttuja käynneillään. Otsikon imua ei voi aliarvioida, vaan juuri siinä onnistuttiin erottuvalla, selkeällä ja konkreettisella tavalla. Sanoman sisällöntuotannon ammattilaiset tietävät, mikä vetää IS.fi:ssä. Tässä natiivissa brändillisyys ja taktisuus yhdistyivät hienosti”, kertoo Client Manager Katja Himanen Sanomalta.

Tutustu tarkemmin kampanjan tuloksiin

Liittyvät artikkelit
Superkauppiaat artikkelikuva

Native Advertising Days -tapahtumassa oli esillä natiivimainonnan parhaimmisto – Suomesta arvostetun kansainvälisen natiivimainonnan palkinnon voittanut Superkauppiaat-sarja

K-Supermarketin brändiviihdeohjelma Superkauppiaat voitti keväällä kultaa Native Advertising Awards -kilpailun Best Use of AFP Broadcast -kategoriassa.
Luovat ratkaisut
Natiivimainonta
TV & video
Native Advertising Days -tapahtumassa oli esillä natiivimainonnan parhaimmisto – Suomesta arvostetun kansainvälisen natiivimainonnan palkinnon voittanut Superkauppiaat-sarja