Mukautetut yleisöt

Mukautetut-yleisöt-hero.jpg

Mukautetut yleisöt

 Tavoita ja ymmärrä sinulle tärkeitä kohderyhmiä.

Mukautetut yleisöt -palvelun avulla voit hyödyntää omaa asiakasrekisteriäsi mainonnan kohdentamiseen Sanoman laadukkaassa ja turvallisessa mediaympäristössä. Lisäksi voit laajentaa kohderyhmääsi look-a-like -mallinnuksen avulla samankaltaisiin tai käänteisesti erilaisiin yleisöihin sekä lisätä asiakasymmärrystäsi analysoimalla esimerkiksi asiakkaidesi mediankäyttötapoja tai kiinnostuksen kohteita.

Sinä tunnet asiakkaasi. Mekin tiedämme heistä jotain. Tehdään yhdessä markkinointia, josta tulee sanomista.

Miksi Mukautetut yleisöt?

 

Ikonit-kohdenna.png

Kohdenna omille asiakaslistoillesi

Mukautetut yleisöt -palvelun avulla tavoitat asiakkaasi riippumatta siitä, mitä laitetta he milloinkin käyttävät. Asiakkaasi voidaan myös segmentoida pienemmiksi kohderyhmiksi esimerkiksi ostohistorian perusteella. Lisäksi erilaisille asiakassegmenteille on mahdollista kohdistaa erilaisia viestejä ja kampanjasta voidaan sulkea pois tiettyjä yleisoja, esimerkiksi yrityksesi nykyiset asiakkaat.

Ikonit-liikenne.png

Löydä uusia
asiakkaita

Palvelu ei tuo tehoa vain nykyisten asiakassuhteidesi hoitoon, vaan se mahdollistaa myös uusien potentiaalisten asiakkaiden etsimisen. Look-a-like -mallinnuksen avulla haemme Sanoman verkostosta asiakkaidesi kaltaisia kuluttajia ja luomme niistä kohderyhmän, jolle voit kohdentaa mainontaa. Vaihtoehtoisesti voimme tehdä mallinnuksen myös käänteisesti ja etsiä erilaisia käyttäjiä.

Ikonit-ymmarrys.png

Lisää asiakas-
ymmärrystäsi

Mukautetut yleisöt -palvelun avulla voit verrata asiakasrekisteriäsi Sanoman laajaan käyttäjädataan ja lisätä näin asiakasymmärrystäsi. Voit saada selville, mikä asiakkaitasi motivoi, millä tavalla heille kannattaa viestiä ja mistä kanavista heidät parhaiten tavoittaa. Kertyneellä ymmärryksellä voit parantaa markkinointisi tehoja.

Sanoma mukautetut yleisot.png


 

Näin se toimii:

Yhdistämme toimittamasi asiakaslistan pseudonymisoidut tiedot Sanoman dataan ja luomme online-yleisön niistä käyttäjistä, joille löytyy yhteinen sähköpostiosoite tai puhelinnumero. Online-yleisö on käytettävissäsi kohdentamiseen Sanoman verkostossa. Lisäksi voit analysoida yleisöäsi esimerkiksi mediankäyttöön perustuen sekä laajentaa yleisö look-a-like-mallinnuksen avulla.

Katso myös


Videolla Sanoma B2B:n Head of Display & Data, Emmy Ramsay, kertoo Mukautetut yleisöt -palvelusta.


Evästeiden jälkeinen aika vaatii markkinoijilta uusia strategioita kohdentamiseen, kun monet nykyiset kohdentamismahdollisuudet heikkenevät merkittävästi. Katso videolta, mitä kaikkea muutos tarkoittaa markkinoijalle ja tutustu aiheeseen lisää.

Miten jatkossa kohdennetaan ja mitataan markkinointia?

Anna meidän auttaa

Me Sanomalla keräämme oman datamme itse omista kanavista, Suomen suosituimmilta nettisivuilta, asiakkaidesi antamalla luvalla ja alan parhaita tietosuojakäytäntöjä hyödyntäen. Tämän datan avulla luomme asiakasrekisteristäsi kohderyhmiä, joilla saat viestisi perille ja euroiksi.

Ota yhteyttä yhteyshenkilöösi
tai jätä yhteystietosi sivun oikeassa laidassa olevan yhteydenottopainikkeen kautta.

Kirjoituksia markkinoinnista

Kirjoituksia markkinoinnista

Jussi Ridanpää artikkelikuva

Radion tekijät: Jussi Ridanpää

Sanoman radioiden tekijäkaartista esittelyvuorossa oleva henkilö haaveilee aatelisuudesta tai ylipäätään siitä, että hän olisi merkittävämpi. Hän toivoo tulevansa tulevaisuudessa tunnetuksi von-alkuisella sukunimellä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan kuitenkin yhä nimellä Ridanpää, Jussi Ridanpää.
Audio & radio
Radion tekijät: Jussi Ridanpää
Pietari Korhonen artikkelikuva

Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia

Sanoman yhä digitaalisemmassa uutismediassa tavoitat sitoutuneet kohderyhmät kotimaisessa ja luotettavassa ympäristössä, kirjoittaa uutismedian kaupallisista ratkaisuista vastaava Pietari Korhonen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
Neljä hyvää syytä valita Sanoman uutismedia
IS feature_kampanja 2023 artikkelikuva

IS on myös syventävien sisältöjen koti

Ilta-Sanomat tarjoaa tiedonjanon sammutuksen lisäksi nautinnollisia ja rentouttavia hetkiä syventävien uutissisältöjen parissa, kirjoittaa Ilta-Sanomien Head of Marketing Karla Louhelainen.
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Uutismedia
IS on myös syventävien sisältöjen koti
Case Julkee x Lempee artikkelikuva

Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla

Täyden palvelun markkinointitoimisto Julkee x Lempee haluaa tehdä asiakkailleen markkinointia, joka erottuu ja puhuttelee. Sanoma Ad Managerin avulla yritys on tehnyt kaikenkokoisille asiakkailleen mainontaa erinomaisin tuloksin.
Ad Manager
Case
Digiratkaisut
Case Julkee x Lempee – erottuvaa ja vaikuttavaa mainontaa Sanoma Ad Managerin avulla