Prisman Antti Tapani -vaatemalliston lanseeraukselle Grand Effie

Viime huhtikuussa Prismaan lanseerattu uusi muotimallisto Antti Tapani on ollut myyntimenestys. Antti Tuiskun kanssa yhteistyössä luotu mallisto siivitti osaltaan Prisma.fi:n pukeutumisen myyntiä jopa 17-kertaiseksi viime vuoteen verrattuna.

”Vahvaa ja ennakkoluulotonta tekemistä. Brändiyhteistyö, joka tuki molempien brändien tavoitetta ja sanomaa. Pieteetillä rakennettu, ovelasti ennakkotestattu ja tarkasti kohderyhmälleen tehty mittatilaustyö”, Effie Finland -kilpailun tuomaristo luonnehti voittajatyötä.

”Uuden brändin lanseeraus on ollut todella innostavaa. Antti Tapani -brändillä on tärkeä sanoma: meidän ihmisten ei tarvitse olla samaa muottia, vaan olemme tärkeitä ja ainutlaatuisia sellaisena kuin olemme. Erilaisuus kannattaa kääntää voimavaraksi”, Minni Jaakola SOK Median markkinoinnista kertoo.   

Antti Tapani -brändin suunnittelua on tehty taustalla jo pitkään.

”Antti Tuisku toimii brändin luovana johtajana. Yhteistyö hänen kanssaan ei ole millään tavalla päälleliimattua, vaan brändin ydintä on suunniteltu ja rakennettu yhdessä. Brändillä on vahva, Antin kasvutarinasta lähtöisin oleva arvopohja, johon moni meistä pystyy samaistumaan. Prisman näkökulmasta haluamme brändin lanseerauksella nostaa pukeutumisen valikoimamme mielikuvaa ja tavoitella uusia kohderyhmiä. Tässä olemme onnistuneet.”

Kuluttajat ottivat Antti Tapani -brändin innostuneesti vastaan. Brändi on tuonut Prisman asiakkaiksi varsinkin nuoria, jotka eivät ehkä ole luontaisia Prismassa kävijöitä.   

Brändi tuli markkinoille huhtikuussa, jolloin korona oli iskenyt täydellä voimallaan. Tämä toi isoja haasteita lanseeraukseen.

”Suunnitteilla oli todella iso lanseeraus tapahtumineen. Kun korona iski, mietimme voimmeko lähteä edes lanseeraamaan uutta brändiä. Totesimme kuitenkin pienen hengähdystauon jälkeen, että ihmiset kaipaavat elämäänsä muutakin kuin koronaa. Supistimme kampanjan verkkokauppaan ohjaavaksi digikampanjaksi, kun tilanteesta joutuen ei ollut soveliasta ohjata ihmisiä kivijalkamyymälöihin.”

Lanseerausta oli suunnittelemassa iso joukko yhteistyökumppaneita.

"SOK:lta osallistui paljon väkeä muun muassa malliston suunnitteluun. BONDin kanssa rakensimme brändi-identiteetin, strategian, visuaalisen ilmeen ja markkinointiviestinnän konseptin. Dentsun väki auttoi omalta osaltaan strategian luomisessa, ja Cocoa loi liikkuvan kuvan toteutuksen. Kuvat otti Juha Mustonen, ja stylisteinä toimivat Sofia Oksanen ja Mikko Vainio. Antti Tuiskun lisäksi mukana oli myös Warner."

Yhteistyössä on voimaa.

”Tämä on hyvä esimerkki siitä, että kun kaikki tekevät töitä suurella sydämellä, se näkyy lopputuloksessa. Ison porukan johtaminen toi paljon haasteita, mutta oli myös todella antoisaa. Great was never normal!”

Liittyvät artikkelit
Tiina Hosiokoski artikkelikuva

Vastuullisuudessa teot ratkaisevat – eivät tavoitteet

Organisaatiot viestivät vahvasti erilaisista vastuullisuustavoitteistaan. Tavoitteet ovat tärkeitä, mutta ennen kaikkea tarvitsemme tekoja, jotka johtavat tavoitteisiin. Brändin rakentamisen ja viestinnän näkökulmasta pelkillä tavoitteilla on enää vaikea erottua. Ja erottautumistahan me haluamme, kirjoittaa SEKin Tiina Hoisiokoski.
Näkemyksiä markkinoinnista
Vastuullisuus
Vieraskynä
Vastuullisuudessa teot ratkaisevat – eivät tavoitteet
Johanna Widomski artikkeli

Ruokakaupan hyllyltä verkkokaupan ostoskoriin

Johanna Widomski kertoi Kasvua verkkokaupasta -webinaarissa, miten Fazer vastaa digitaalisen kaupankäynnin kasvuun ja etsii tietään suoraan kuluttajasuhteeseen.
Digiratkaisut
Näkemyksiä markkinoinnista
Ruokakaupan hyllyltä verkkokaupan ostoskoriin