Effie-parallax.jpg


Vuosi 2021 on Effie Awards -kilpailun
20. juhlavuosi

Effie Suomi on kasvanut vuosittain, ja myös mainonnan ostajien kiinnostus kilpailua kohtaan on kasvanut. Odotamme tänäkin vuonna laadukkaita kilpailutöitä."

– Riikka-Maria Lemminki, toimitusjohtaja, Marketing Finland

Osallistu Effieen

 
Effie on maailman laajin ja arvostetuin markkinointiviestinnän tehokkuutta mittaava kilpailu. Kansalliset voittajat voivat osallistua Effie Worldwiden kansainvälisiin kilpailuihin.
Kilpailun voittoon vaaditaan hyvän idean, selkeiden tavoitteiden ja oivaltavan luovan toteutuksen lisäksi hyvät tulokset.

Katso Effie Awards Finland 2020 -virtuaaligaalan tallenne

Effie Awards Finland

effie logot

MTL ja Marketing Finland yhdistyivät vuoden 2021 alusta muodostaen näin entistä vahvemman markkinoinnin ja viestinnän yhteisön. Vuodesta 2021 alkaen Effie Awards Finland -kilpailua järjestää Marketing Finland.

Tuomaristo

Tuomaristo

Effie-tuomaristoon kutsutaan suomalaisia markkinoinnin huippuammattilaisia eri toimialoilta, markkinointitoimistoista, korkeakouluista ja mediasta. Tuomarointi muuttui Effie 2020 -kilpailussa kaksivaiheiseksi. Kummallekin kierrokselle on oma tuomaristonsa. Ensimmäisen kierroksen tuomaristo valitsee finalistit ja toisen kierroksen tuomaristo valitsee voittajat.

Ajankohtaista Effiestä

Effie 20 artikkelikuva

Sanoma jatkaa Effien pääyhteistyökumppanina

Yritykset, jotka nyt reagoivat nopeasti muuttuneisiin tilaisuuksiin olemalla strategisella otteella rohkeita ja näkemyksellisiä, pystyvät tänä vuonna tekemään erityisen upeita markkinoinnin urotekoja, Karri Ahonen Sanomalta toteaa.

Sanoma jatkaa Effien pääyhteistyökumppanina
Effie 20 artikkelikuva

Effie-kilpailun 20. juhlavuosi Suomessa

Maailman laajin markkinoinnin tehokkuutta mittaava kilpailu Effie Awards pidetään Suomessa nyt 20. kerran. Ilmoittautuminen kilpailuun on nyt avoinna, ja osallistumisen ensimmäinen deadline on 7.10.2021.

Effie-kilpailun 20. juhlavuosi Suomessa
Prisma Antti Tapani artikkelikuva

Prisman Antti Tapani -vaatemalliston lanseeraukselle Grand Effie

Viime huhtikuussa Prismaan lanseerattu uusi muotimallisto Antti Tapani on ollut myyntimenestys. Antti Tuiskun kanssa yhteistyössä luotu mallisto siivitti osaltaan Prisma.fi:n pukeutumisen myyntiä jopa 17-kertaiseksi viime vuoteen verrattuna.

Prisman Antti Tapani -vaatemalliston lanseeraukselle Grand Effie
Effie Awards Finland palkintokuva

Effie 2020 -finaaliin 21 markkinointityötä

Vuoden 2020 Effie Awards Finland -kilpailun tuomaristo nosti toiselle tuomarointikierrokselle 21 markkinointityötä, joista kuusi on useammassa kategoriassa.

Effie 2020 -finaaliin 21 markkinointityötä
Tarja Virmala

Osallistuja saa Effiestä nyt enemmän

Effie yhtenäistyy globaalisti. Tuomarointiprosessi muuttuu monivaiheiseksi. Osallistujalla on mahdollisuus täydentää työtään ja hän saa työstään jokaiselta tuomarilta palautteen.

Osallistuja saa Effiestä nyt enemmän
Effie Awards Finland palkintokuva

Effie-kilpailu yhtenäistyy globaalisti

Effie Awards -kilpailun tuomarointi muuttuu. Tuomarointia ohjaa ohjausryhmä, tuomaristoja on kaksi ja kisatyöt toimitetaan nimettöminä. Tämän vuoden päätuomari on Folk Finlandin luova johtaja Tommy Mäkinen. Ohjausryhmää johtaa Bob The Robotin toimitusjohtaja Miska Rajasuo.

Effie-kilpailu yhtenäistyy globaalisti

Effie-näkökulmat

Effie Suvi Lähde artikkelikuva

Luovuudella voimme aidosti vaikuttaa

Mitä jos emme tyytyisikään vain tuloksellisuuteen, vaan pohtisimme, minkä vaikutuksen olemme saaneet aikaiseksi?, kirjoittaa Effie Finlandin päätuomari Suvi Lähde. 

Luovuudella voimme aidosti vaikuttaa
Karri Ahonen Effie

Markkinointi on kysynnän moottori

Parhaissa Effie-töissä markkinoinnin merkitys investointina pystytään todentamaan, Karri Ahonen kirjoittaa.

Markkinointi on kysynnän moottori
Mika Hayrinen Effie.jpg

Kaikki paitsi tehokas markkinointi on turhaa

Kun perustin reilut vuosikymmen sitten mediatoimisto Virran, missionamme oli integroida digimarkkinointi kanavasuunnitteluun. Nyt ilmiselvää, mutta tuolloin moni kyseenalaisti koko digin ja piti meitä vinksahtaneina, Mika Häyrinen kirjoittaa.

Kaikki paitsi tehokas markkinointi on turhaa
Eka Ruola Effie Awards

Effie ei ole peffiestä

Effiessä ensisijaista eivät ole ne pystit, vaan se ”kirja” – shortlistatut ja palkitut työt, jotka ovat olleet jollakin tavoin erityisiä, kirjoittaa Eka Ruola.

Effie ei ole peffiestä
Effie Awards 2018

Tarina Grand Effien takana

Helsingin Sanomien markkinointijohtaja Veera Siivonen kertoo, miksi ja miten The Land of Free Press -kampanja tehtiin.

Tarina Grand Effien takana

Effie Masterminds

Jokaisella brändillä on tarina, kertomus sen synnystä tai tarkoituksesta. Tarinoiden tavoitteena on saada aikaan tuloksia: tunnettuutta, käyntejä, muutoksia mielikuvissa ja myyntiä. Effie Masterminds -videosarjassa esitellään menestyksekkäitä caseja aikaisemmista kisoista. Tutustu tästä kampanjoihin, joista tuli sanomista. 

Jokaisella brändillä on tarina.

Luovuus on tulevina vuosina ratkaisevan tärkeää yksilöille ja organisaatioille. Effie Masterminds -videosarja tuo esiin markkinoinnin onnistumistarinoita Suomessa. Se tarjoaa inspiraatiota ja käytännön vinkkejä tulokselliseen markkinointiin.

Inspiraationa kasvupolku.

Yhteistyö ja rohkeus tehdä vaikuttavia valintoja siivittivät Lidlin kampanjat menestykseen, kun sekä Korttikampanja että Elä kuin viimeistä kesäpäivää lunastivat palkinnot Effie 2018 -kisassa. Molemmissa vaikuttava konsepti syntyi oivalluksesta ihmisten käyttäytymisessä. Suomalaiset kun ovat korttikansaa ja kesällä irtaudutaan arjesta ja eletään kuin - no, viimeistä kesäpäivää.

Myyntiä. Suostuttelua. Perustelua.

Toteutus vaati uskaliaisuutta, mutta sillä saatiin aikaan jotain poikkeuksellista. Hasan & Partners ja Valio voittivat Grand Effie -palkinnon "En ole koskaan juonut maitoa." -kampanjalla, jossa pääosassa oli Motörheadin Lemmy Kilmister. Lopputuotannon aikana tullut suruviesti legendan poismenosta sekoitti suunnitelmat ja mainoselokuva käännettiin kunnianosoitukseksi tähdelle.

Taktisestakin viestistä voi tehdä ilmiön.

SOK ja Sanoma toteuttivat Hihna 24/7 -livelähetyksen, jossa kuvattiin Prisman asiakkaiden ostoksia ja samalla viestittiin pidennetyistä aukioloajoista. Kun idea on näin kirkas, mutta pölhö, vaatii sen toteuttamispäätös asiakkaalta arvostettavaa rohkeutta – ja se palkittiin vertaansa vailla olevalla investoinnin tuotolla sekä Effie Silver -palkinnolla.

Upea klassikon paluu.

Aito ja alkuperäinen tuli maitokauppoihin brändillä eikä hinnalla. Original Long Drinkistä tehtiin vahva osa Suomen populaarikulttuuria ja ikoninen kuosi vietiin jopa vaatemallistoon. Seurauksena koko lonkerokategorian suvereeni haltuunotto.

Pala aitoa Olympiastadionia.

Olympiastadion suljettiin joulukuussa 2015 mittavan peruskorjaus- ja uudistamistyön alta. Ennen ovien sulkemista ihmisille tarjottiin tilaisuus sahata itselleen pala urheiluhistoriaa. Olympiastadionin penkkipuiden sahauksesta tuli ilmiö sekä paikan päällä stadionilla että mediassa.