Effie 2022 hero.jpg

Effie Awards Finland

Rohkea ote markkinointiin


Effie on maailman laajin ja arvostetuin markkinointiviestinnän tehokkuutta mittaava kilpailu, jota Suomessa järjestää Marketing Finland. Kilpailun pääyhteistyökumppanina on Sanoma Media Finland. Kansalliset voittajat voivat osallistua Effie Worldwiden kansainvälisiin kilpailuihin.
 

Tutustu Effien finalisteihin

effie logot


Effie Awards Finland 2022 aikataulu
 

19.9. ilmoittautuminen alkaa
13.10. osallistumisen ensimmäinen deadline*
27.10. late fee – lisämaksullinen jatkoaika päättyy*
3.11. extended deadline – lisämaksullinen jatkoaika päättyy*

1.12. tuomaroinnin ensimmäinen kierros
15.12. tuomaroinnin toinen kierros
16.12. Grand Effien tuomarointi
9.2.2023 Effie Awards Finland -palkintojenjako


*Kilpailutöiden palautuksen takaraja seuraava aamuna klo 6

Ajankohtaista Effiestä

Effie somejako.jpg

Effie 2022 -finaaliin 22 markkinointityötä

Effie Awards Finland 2022 -ohjausryhmä on valinnut ensimmäisen kierroksen tuomaroinnin pisteiden perusteella kilpailun finalistit. Toiselle tuomarointikierrokselle pääsi yhteensä 20 markkinointityötä, joista seitsemän työtä on ehdolla useammassa kategoriassa.
Effie
Effie 2022 -finaaliin 22 markkinointityötä
Tommi Kortesniemi Effie blogi artikkelikuva

Effie on työkalu vaikuttavampaan markkinointiin

Jo kisaentryn tekeminen altistaa oikeille kysymyksille, joilla voi peilata omaa tekemistään, kirjoittaa Sherpan Tommi Kortesniemi.
Effie
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Effie on työkalu vaikuttavampaan markkinointiin
Effie-Blogissa-Tommi-Laiho.jpeg

Effie ja markkinoinnin menestysreseptit

On todella mielenkiintoista nähdä, millä eväin ja ideoin brändit Effiessä tänä vuonna menestyvät. On hyvin todennäköistä, että voittajien joukossa on uusia yllätysnimiä, Tommi Laiho kirjoittaa.
Effie
Näkemyksiä markkinoinnista
Vieraskynä
Effie ja markkinoinnin menestysreseptit
Effie Heidi Björklöf

Miksi markkinoijien kannattaa kiinnostua Effiestä?

Lukuisat tutkimukset osoittavat, että lama-ajan koittaessa mainontaansa lisäävät yritykset kasvattavat markkinaosuuttaan, kirjoittaa Heidi Björklöf.
Effie
Näkemyksiä markkinoinnista
Omakynä
Miksi markkinoijien kannattaa kiinnostua Effiestä?
Anna Lehtisalo vieraskynä Effie

Rohkeat pärjäävät aina

Uskon vakaasti siihen, että voimme markkinoinnilla vaikuttaa merkittävästi siihen, miten tällä maalla menee ja minkälaista tulevaa olemme rakentamassa, kirjoittaa Effie Finlandin päätuomari Anna Lehtisalo.
Effie
Näkemyksiä markkinoinnista
Rohkeat pärjäävät aina

 

Effie Awards Finland 2021

Effie Awards 2021 -kilpailun virtuaalinen palkintojenjako järjestettiin 10. helmikuuta. Katso tilaisuuden tallenne.

Effie Masterminds

Jokaisella brändillä on tarina, kertomus sen synnystä tai tarkoituksesta. Tarinoiden tavoitteena on saada aikaan tuloksia: tunnettuutta, käyntejä, muutoksia mielikuvissa ja myyntiä. Effie Masterminds -videosarjassa esitellään menestyksekkäitä caseja aikaisemmista kisoista. Tutustu tästä kampanjoihin, joista tuli sanomista. 

Jokaisella brändillä on tarina

Luovuus on tulevina vuosina ratkaisevan tärkeää yksilöille ja organisaatioille. Effie Masterminds -videosarja tuo esiin markkinoinnin onnistumistarinoita Suomessa.

Inspiraationa kasvupolku

Yhteistyö ja rohkeus tehdä vaikuttavia valintoja siivittivät Lidlin kampanjat menestykseen, kun sekä Korttikampanja että Elä kuin viimeistä kesäpäivää lunastivat palkinnot Effie 2018 -kisassa.

Myyntiä. Suostuttelua. Perustelua.

Toteutus vaati uskaliaisuutta, mutta sillä saatiin aikaan jotain poikkeuksellista. Hasan & Partners ja Valio voittivat Grand Effie -palkinnon "En ole koskaan juonut maitoa." -kampanjalla, jossa pääosassa oli Motörheadin Lemmy Kilmister.

Taktisestakin viestistä voi tehdä ilmiön.

SOK ja Sanoma toteuttivat Hihna 24/7 -livelähetyksen, jossa kuvattiin Prisman asiakkaiden ostoksia ja samalla viestittiin pidennetyistä aukioloajoista. Kun idea on näin kirkas, mutta pölhö, vaatii sen toteuttamispäätös asiakkaalta arvostettavaa rohkeutta.

Upea klassikon paluu

Aito ja alkuperäinen tuli maitokauppoihin brändillä eikä hinnalla. Original Long Drinkistä tehtiin vahva osa Suomen populaarikulttuuria ja ikoninen kuosi vietiin jopa vaatemallistoon.

Pala aitoa Olympiastadionia

Olympiastadion suljettiin joulukuussa 2015 mittavan peruskorjaus- ja uudistamistyön alta. Ennen ovien sulkemista ihmisille tarjottiin tilaisuus sahata itselleen pala urheiluhistoriaa. Olympiastadionin penkkipuiden sahauksesta tuli ilmiö sekä paikan päällä stadionilla että mediassa.