Sanoma laajentaa radiotarjontaansa

Radio artikkelikuva Classic Easy

Uudet Classic Hits ja Easy Hits -kanavat aloittavat 30. maaliskuuta. Groove FM:n kuuluvuusalue laajenee ja Helmiradio on jatkossa kuultavissa nettiradiona. 

Kanavavalikoiman vahvistaminen mahdollistui, kun valtioneuvosto myönsi joulukuun lopulla radiotoiminnalle uusia ohjelmistolupia. Sanoma teki sisältösopimuksen uuden taajuuskokonaisuuden saaneen Kevyt Kanava Oy:n kanssa. Yhdessä Sanoman oman Uudenmaan taajuuden kanssa uusi Classic Hits -kanava saa 68,2 prosentin väestöpeiton.

Classic Hits tulee soittamaan nimensä mukaisesti kaikki klassikkohitit samalta kanavalta. Tarjonta on taatusti tunnettua, tunteita ja muistoja kuulijoissaan herättävää 1960-80-lukujen musiikkia.

Toisena uutena kanavana aloittava Easy Hits korvaa Me Naiset Radion. Naiskohderyhmälle suunnattu Easy Hits ylläpitää rentoa fiilistä.

Uusien kanavien lisäksi rytmimusiikin erikoiskanava Groove FM:n kuuluvuusalue kasvaa merkittävästi. Mukaan tulee isoja kaupunkeja, kuten Jyväskylä, Kuopio ja Mikkeli.

”Tulevat uudistukset pohjaavat tarkkaan analyysiin ja tehdään kuluttajatutkimusten pohjalta. Ne parantavat oman portfoliomme kilpailukykyä jatkuvasti muuttuvassa mediamarkkinassa ja samalla rikastuttavat koko suomalaista radiokenttää”, kertoo Nelonen Median audioliiketoiminnan johtaja Jussi Suvanto.         

Reilut kaksi vuotta toiminut Me Naiset Radio pärjäsi hyvin kohderyhmässään. Sen yleisö kuitenkin tavoitetaan hyvin myös Sanoman muulla radioportfoliolla, ja muutoksen tavoitteena on nyt kasvattaa yleisöä ja vahvistaa tavoittavuutta entisestään ydinkohderyhmässä. 

”Meidän tavoitteemme on jatkossakin olla kaupallisesti tärkeimmän, 25–54-vuotiaiden, kuuntelukohderyhmän markkinajohtaja, ja kaikki toimenpiteemme tähtäävät tähän. Kun muutoksiin lisätään vielä Kantriradion kuuluvuuden laajentuminen Pirkanmaalta Vaasaan, ollaan hyvien asioiden ytimessä”, Suvanto sanoo.    

Sanoman audion Business Manager Kasper Kahilan mukaan kanavamuutokset tukevat vahvasti alueellisia mainostajia:

”Sanoma on jo nyt erittäin vahva toimija alueilla, ja nämä toimenpiteet vahvistavat entisestään radion aluetarjoamaa. Niin Classic Hits, Easy Hits, Groove kuin Katriradiokin ovat osa Sanoman alueellisesti ostettavia paketteja.”

Helmiradio on kuultavissa jatkossa nettiradiona Suplan välityksellä ja Me Naiset -audiosisältöjä löytyy Suplasta podcasteina.

Katso myös: 

Sanoman radio

Alueellinen radiomainonta

Liittyvät artikkelit
Jussi Ridanpää artikkelikuva

Radion tekijät: Jussi Ridanpää

Sanoman radioiden tekijäkaartista esittelyvuorossa oleva henkilö haaveilee aatelisuudesta tai ylipäätään siitä, että hän olisi merkittävämpi. Hän toivoo tulevansa tulevaisuudessa tunnetuksi von-alkuisella sukunimellä. Tällä hetkellä hänet tunnetaan kuitenkin yhä nimellä Ridanpää, Jussi Ridanpää.
Audio & radio
Radion tekijät: Jussi Ridanpää
Elina Otsala artikkelikuva

Radion tekijät: Elina Otsala

Sanoman radioiden juontajien joukosta löytyy kaukalopallo-osaamista aina SM-tasolle asti. Aito Iskelmän aamussa vaikuttava Elina Otsala on sittemmin vaihtanut harrastuksensa rauhallisempiin vaihtoehtoihin, kuten joogaan ja koiran ulkoiluttamiseen.
Audio & radio
Radion tekijät: Elina Otsala