Rakastetulla räpyläjalalla on ollut vuosikymmenien ajan suuri vaikutus lukutaidon kehittäjänä

Aku Ankan sisältötutkimus artikkelikuva

92 % lukijoista on tyytyväisiä lehden sisältöön, ja neljä kymmenestä nykytilaajista kertoo oppineensa lukemaan Aku Ankasta, lehden sisältötutkimuksesta selviää.

Tutkimuksen mukaan Aku Ankka tarjoaa lapsilukijoiden mielestä kivaa ajanvietettä, on positiivinen, naurattaa ja lehden kautta voi uppoutua jännittäviin tarinoihin. Aikuislukijat arvostavat lehden tarjoamaa viihdykettä, rentoutumista, hauskaa ajanvietettä ja positiivista sävyä.

Noin 40 % sisältötutkimukseen vastanneista kertoi oppineensa lukemaan Aku Ankasta.

”Lukutaidolla on ihan hirvittävän suuri merkitys siihen, miten hahmottaa maailmaa. Suomea on perinteisesti pidetty hyvänä lukumaana. Kuitenkin huonosti lukevien peruskoulunsa päättävien osuus on aika suuri: 1314 % lukee niin huonosti, että he eivät kykene lukutaitonsa takia jatko-opintoihin”, kertoo Aku Ankan päätoimittaja Aki Hyyppä.  

Lukemista harrastavan nuoren sanavarasto on 70 00085 000 sanaa, kun lukemista harrastamattoman sanavarasto on noin 15 000 sanaa.

Aku Ankalla on tärkeä rooli lukutaidon kehittäjänä. Aku Ankka tarjoaa rikasta suomen kieltä, eikä aliarvioi lukijaansa. Tämän vuoksi lehdellä on paljon myös aikuislukijoita.

”Akkarin lukijoiden keski-ikä on 28,5 vuotta. Viimeisimmästä Jippii-tutkimuksesta nähtiin, että 25 000 yli 70-vuotiasta lukee Aku Ankan edelleen joka viikko”, Aki Hyyppä kertoo.

Aku Ankan tilaajatyytyväisyys on erittäin korkealla tasolla. 92 % lukijoista on tyytyväisiä lehden sisältöön ja tarinoihin.

”Tämä antaa uskoa siihen, että olemme oikealla linjalla. Akkari on lehti, jolla on näiden lukujen valossa ihan järjettömän hyvä maine. Meillä on uskollisia lukijoita, jotka kertovat lehdestä mielellään myös muille”, Hyyppä sanoo.

Mikäs sen mielenkiintoisempaa, kuin uppoutua Akun eskapistiseen maailmaan ja unohtaa kaikki maalliset murheet ja nauraa kaikille kohelluksille.”

– Aku Ankan lukija

Akkari tulee minulle ja vain minulle. Lapsena sai aina taistella pikkuveljen kanssa. Nyt, 75-vuotiaana,  saan sen vain itselleni ja heti. Olen tilannut Akkaria muutamia katkoja lukuun ottamatta niin kauan kuin jaksan muistaa.

- Aku Ankan lukija

Aku Ankkaa voi lukea uudestaan ja uudestaan, ja usein huomaa jotain uutta tarinassa. Luo myös sellaisen kivan fiiliksen ja stressittömyyttä arjen kiireisiin. Hauskat nimimuunnokset ja nokkelat sutkautukset pistävät miettimään ja saavat hymyn huulille.

- Aku Ankan lukija 

Aku Ankan sisältötutkimus, maaliskuu 2022. Aku Ankka viikkolehden nykytilaajat ja passiivitilaajat: nykytilaajat, vastaajia N=657, passiivitilaajat, vastaajia N=397.

Kiinnostaako yhteistyö Aku Ankan kanssa? Kumppanuus Aku Ankan kanssa heijastuu positiivisella tavalla mainostettavaan brändiin.

Lataa opas ankkamaisiin yhteistöihin

Tutustu caseihin:

Hymynokat-liite välitti hammasterveyden ilosanomaa

Viiden tähden vierailu

Katso myös:

Kääk! Aku Ankkaa lukee yli puoli miljoonaa suomalaista

Aku Ankan mediatiedot

Liittyvät artikkelit
Sanoman radio alkuvuosi artikkelikuva

Sanoman radiolla loistava startti vuoteen 2022

Sanoman radiokanavat tavoittavat viikoittain yli puolet Suomen 25–54-vuotiaista ja saavat myös noin puolet kaikista kohderyhmän kaupallisen radion kuunteluun käytetyistä minuuteista.
Audio & radio
Tutkittua
Sanoman radiolla loistava startti vuoteen 2022
Valopilkku artikkelikuva

Ei mutua vaan dataa

Sanoman brand tracking -tutkimukset tarjoavat Valopilkulle vastauksia siihen, mikä on aidosti toimivaa.
Aikakausmedia
Audio & radio
Case
Näkemyksiä markkinoinnista
Tutkittua
TV & video
Uutismedia
Ei mutua vaan dataa