Sanoma ostaa Alma Median alueelliset sanomalehdet

Tuotekimara
Sanoma on ilmoittanut tänään tehneensä sopimuksen Alma Median alueellisen sanomalehtiliiketoiminnan ostamisesta.

Sanomalle siirtyy yrityskaupassa Alma Media Kustannus Oy, joka kustantaa Aamulehteä ja Satakunnan Kansaa sekä kolmeatoista pienempää lehteä Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Kauppaan kuuluu myös painopalveluja tarjoava Alma Manu Oy. Kaupan toteutuminen edellyttää kilpailuviranomaisen hyväksyntää.

Yrityskauppa on merkittävä investointi kotimaisen, riippumattoman journalismin digitaaliseen tulevaisuuteen. Kaupan tavoitteena on vahvistaa ostettavien lehtien ja Sanoman uutismedialiiketoiminnan kehitystä ja varmistaa kaikkia suomalaisia palveleva elinvoimainen, kotimainen, riippumaton uutismedia myös digitaalisessa toimintaympäristössä.  Journalistisen riippumattomuuden varmistaminen on yrityskaupan keskeinen osa: toimitukset ja uutisbrändit jatkavat itsenäisinä omien päätoimittajiensa johdolla.

Asiakkaillemme kauppa tarkoittaa laajempaa tavoittavuutta alueellisen uutismedian tarjonnan myötä erityisesti Pirkanmaalla ja Satakunnassa. Käynnistämme suunnittelutyön, jonka keskiössä on yhdistetty, monimediallinen tarjooma valtakunnallisten ja paikallisten mainostaja-asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseksi.

Kaupan vaikutukset näkyvät käytännön toiminnassa vasta sen jälkeen, kun se on kilpailuviranomaisen hyväksynnän jälkeen saatettu päätökseen. Kaupan arvioidaan toteutuvan vuoden 2020 loppuun mennessä. Siihen saakka toiminta jatkuu ennallaan.