Sanoma on saanut päätökseen Alma Median alueellisen sanomalehtiliiketoiminnan yritysoston

Tuotekimara
Sanoma on saanut päätökseen Alma Median alueellisen sanomalehtiliiketoiminnan yritysoston. Kauppa julkistettiin 11.2.2020, ja Kilpailu- ja kuluttajavirasto hyväksyi sen ehdoitta 19.3.2020.

”Minulla on ilo toivottaa tervetulleiksi Sanomalle Alma Median osaavat tiimit ja vahvat paikalliset uutisbrändit, joiden menestyksellinen historia ulottuu jopa yli 140 vuoden taakse. Olemme valmiina tiiviiseen yhteistyöhön ja odotamme oppivamme parhaita käytäntöjä toisiltamme. Näinä koronapandemian aikoina riippumattomalla journalismilla ja uutismedialla on tärkeämpi rooli osana jokapäiväistä elämäämme kuin koskaan aiemmin. Yhdistämällä voimamme voimme turvata niiden elinvoimaisuuden myös jatkossa. Yhdessä varmistamme digitaalisten uutistuotteidemme houkuttelevuuden ja voimme kiihdyttää digitaalisen tilaajamäärämme kasvua”, sanoo Sanoman toimitusjohtaja Susan Duinhoven.

Alma Median alueellinen sanomalehtiliiketoiminta lyhyesti

Ostettu liiketoiminta käsittää Alma Media Kustannus Oy:n, joka kustantaa johtavia, alueellisia sanomalehtiä Aamulehteä ja Satakunnan Kansaa sekä kolmeatoista pienempää paikallista lehteä Pirkanmaalla sekä Länsi- ja Keski-Suomessa. Kauppaan kuuluu myös Alma Manu Oy, joka tarjoaa painopalveluja modernissa painotalossaan Tampereella. Ostettavilla lehdillä oli 31.3.2020 yhteensä 185 000 tilausta, joista n. 15 % oli puhtaasti digitaalisia. Ostettavan liiketoiminnan liikevaihdosta n. 60 % tulee tilausmyynnistä ja n. 40 % mainosmyynnistä.