Sanoma ja Custobar helpottavat asiakasdatan käyttöä digimarkkinoinnissa

Mukautetut yleisöt artikkelikuva

Sanoma Media Finland ja asiakasdatan hyödyntämiseen erikoistunut Custobar vievät kotimaisen digimarkkinoinnin kohdentamisen kansainvälisten toimijoiden tasolle ensimmäisenä Suomessa.

Custobarin Customer Data Platform (CDP) tarjoaa asiakkailleen jatkossa mahdollisuuden siirtää kohderyhmät Sanoman Mukautetut yleisöt -palveluun. Markkinoijat voivat näin vaivattomasti luoda kohderyhmiä asiakasdatastaan ja hyödyntää niitä display- ja videomainonnan kohdentamisessa Sanoman verkostossa sekä lisätä asiakasymmärrystä kohderyhmistä Sanoman datan avulla.

Suomalaiset markkinoijat ovat toivoneet kansainvälisten ratkaisujen rinnalle kotimaisia, kilpailukykyisiä vaihtoehtoja jo pitkään. Sanoma on panostanut tuotekehitykseen vahvistamalla kilpailukykyään kansainvälisiin toimijoihin verrattuna. Yhteistyö Custobarin kanssa on seuraava kehitysaskel tällä muutosmatkalla.

"Custobar on saavuttanut markkinajohtajan aseman B2C-liiketoiminnan markkinointiautomaatio- ja asiakasdata-alustana. Siksi olemme tyytyväisiä voidessamme tehdä uraauurtavaa yhteistyötä Suomen suurimman mediatalon kanssa. Amerikkalaiset digitaaliset mediat ovat liian kauan hallinneet datavetoista kuluttajamarkkinointia. Koen tärkeänä, että mainostajille on tarjolla teknologisesti samantasoisia ratkaisuja myös kotimaisten toimijoiden tarjoamana", sanoo Custobarin toimitusjohtaja Tatu Kuivalahti.

”Verkkokauppiaiden ja kauppojen asiakasdata on ollut alihyödynnettyä display- ja videomainonnassa verrattuna esimerkiksi somemarkkinointiin. Olemme erittäin ylpeitä, että voimme Custobarin kanssa olla maailman mittakaavassakin edelläkävijöinä tuomassa tähän muutosta”, sanoo Sanoman B2B:n digijohtaja Jaakko Kuivalainen. 

Sanoman sivustojen kautta kertyy viikoittain lähes 260 miljoonaa sivulatausta, ja jokaisesta sivulautauksesta kertyy ainutlaatuista, ensimmäisen osapuolen dataa. Data on kerätty Sanoman omista kanavista, luotettavilta ja Suomen suosituimmilta nettisivuilta kuluttajien luvalla ja alan parhaita tietosuojakäytäntöjä noudattaen. Markkinoijat pystyvät hyödyntämään omaa dataansa liiketoimintansa kasvattamiseksi Sanoman verkostossa tehokkaasti ja tietoturvallisesti.  

”Evästeiden käytön loppuminen on ollut pinnalla pitkin vuotta. Ennen kesälomia Google kertoi lisäajasta evästeille Chrome-selaimessaan, koska korvaavat ratkaisut eivät olleet vielä valmiita. Mukautettujen yleisöjen käyttö kohdennuksessa on kuitenkin mahdollista heti, enkä näe syytä odotella tulevia muutoksia. Paremmat ratkaisut kannattaa ottaa käyttöön, kun niitä on tarjolla”, Jaakko Kuivalainen toteaa.

Lue lisää Custobarin CDP:stä

Lue lisää Sanoman Mukautetut yleisöt -palvelusta

Katso myös: 

Evästemuutos

 

Liittyvät artikkelit
Aito Iskelmän aamujuontajat

Aito Iskelmän uusi aamujuontaja on sanavalmis tangokuningas

Radiokanava Aito Iskelmä saa tammikuussa uuden aamushow'n. Aito Iskelmän aamuissa kuullaan maanantaista 2.1. alkaen Elina Otsalaa ja Marko Maunukselaa.
Audio & radio
Tuotetietoa
Aito Iskelmän uusi aamujuontaja on sanavalmis tangokuningas