Hesarilla vaikutat kuluttajiin ennen aamuyhdeksää – tuoreet tutkimustulokset Hesarin lukemisesta

Mies lukee Hesaria
Helsingin Sanomien tuoreen lukijatutkimuksen mukaan lehden lukemiseen käytettävä aika on säilynyt ennallaan. Lehden parissa vietetään runsaasti aikaa, noin tunti päivässä. Hesarin laatusisällöt kiinnostavat, ja myös lehdessä julkaistu mainonta koetaan laadukkaana, hyödyllisenä ja luotettavana.

Hesarin lukemiseen käytetään paljon aikaa – keskittyneesti ja rauhoittuen

Hesarilla voit vaikuttaa kuluttajiin ennen päivän ostopäätöksiä. Arkipäivisin aikainen aamu on perinteisesti Hesarin suosituin lukuajankohta. 61 % lukijoista kertoo lukevansa lehden ennen aamuyhdeksää. Viikonloppuisin lukuajankohta ajoittuu 9−12 välille. Keskimääräiset lukuajat ovat arkena 49 minuuttia, lauantaisin 58 minuuttia ja sunnuntaisin 66 minuuttia. Painettu lehti on lukijoille tärkeä osa aamun rutiineja. Paperinen lehti koetaan rauhoittavaksi ja rentouttavaksi tavaksi aloittaa aamu, kun päivät muuten kuluvat ruutuja tuijotellessa.

Digitaalisen näköislehden lukuajankohdat vastaavat hyvin paljon painetun lehden lukemista. Kuitenkin näköislehteä luetaan enemmän myös pitkin päivää ja vielä ennen nukkumaan menoa, analytiikasta selviää.

"Helsingin Sanomia olen lukenut koko ikäni. Hesari avaa aamun. Ilman aamun Hesaria on kuin lähtisi liikenteeseen ilman housuja."
Yli 40-vuotias mies 

Lehti luetaan tai vähintään silmäillään kannesta kanteen

Sisältöjen lukemisessa ei tapahdu vuosittain suuria muutoksia. Lehti luetaan tarkkaan ja vähintään silmäillään kannesta kanteen. Eroja suosikkisisällöissä kuitenkin on, kun tarkastellaan eri kohderyhmiä. Helsingin Sanomien luetuimmat sisällöt ovat Uutiset-aukeama, Kotimaa, Ulkomaat ja Kuukausiliite.

Hesarissa julkaistuun mainontaan liitetään laadukkuus, hyödyllisyys ja luotettavuus

Lukijoita pyydettiin liittämään mielipiteitään Hesarissa julkaistavaan mainontaan. Kärkeen nousi laadukkuus (69 %), hyödyllisyys (64 %) ja luotettavuus (59 %). Yli puolet lukijoista koki mainonnan myös tarjoavan inspiraatiota ja ideoita.

Helsingin Sanomia luetaan kesäaikana samalla tavoin kuin muulloinkin

Yli 80 % lehden lukijoista kertoo lukevansa lehteä kesällä kuten muinakin vuodenaikoina. Erityisesti alle 40-vuotiaat naiset kertovat käyttävänsä kesällä jopa enemmän aikaa lehden lukemiseen muihin vuodenaikoihin verrattuna.

"Tärkeä osa viikonloppua, perinne, tuttu lapsuudesta. Turvallinen, tarpeellinen. Sunnuntai-aamuun kuuluu painettu Hesari, vaikka muuten luen verkkoa. Hesari on rakas."
Alle  40-vuotias n
ainen 

Lue lisää Sanoman uutismediasta