6 vinkkiä videomainontaan

Teemu Suominen
Sanoman Head of Video & Development Teemu Suominen vinkkaa kuusi syytä, miksi markkinoijan kannattaa kiinnostua instream- eli spottimainonnasta.  

1. Isoilla ruuduilla saat vaikuttavuutta videomainontaan

Videopalveluja ja muuta videosisältöä katsotaan yhä enemmän isoilta ruuduilta, mikä lisää mainonnan tehoa ja vaikuttavuutta.  Katsojat ovat siirtyneet videopalvelujen pariin *, joten myös markkinoijan kannattaa kiinnostua niistä. Videopalveluissa mainokset näkyvät aina koko ruudulla. 

2. Maksat pelkästään silloin, kun video katsotaan loppuun saakka

Instream-videomainonta esitetään osana muuta videosisältöä, jolloin markkinoijan viesti ei kilpaile sisällön kanssa. Instream-videomainonnan vahvuus on se, että ne katsotaan kokonaan, joten mainostaja saa koko viestinsä välitettyä kuluttajalle. Tv-mainokset tuotetaan vieläkin hyvin usein niin, että jos mainoksen lopusta jää muutama sekunti katsomatta, idea ei välity ja mainoksen vaikutus kärsii. Meillä Sanomalla maksat vain loppuun asti katselluista videomainoksista.

3. Video välittää tehokkaasti tunnetta

Videosisältöä katsotaan keskittyneesti, mikä tehostaa mainosviestin läpimenovoimaa. Liikkuvalla kuvalla ja äänellä pystyt kertomaan tarinoita ja saat aikaan tunnereaktioita, jotka vaikuttavat kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Tarinoiden avulla jätät tutkitusti paremman muistijäljen kuluttajan mieleen.

4. Videomainonta soveltuu myös taktisempaan kampanjointiin

Videomainonnan vahvuus on mielikuvissa nimenomaan brändimarkkinoinnin puolella.  Video on kuitenkin hyvä vaihtoehto myös taktisempaan mainontaan. Erityisesti uutispalvelujen yhteydessä oleva videomainonta soveltuu hyvin taktisiin viesteihin.  Aineiston räätälöinti on kriittistä taktisten vaikutusten aikaansaamiseksi. Me Sanomalla voimme konsultoida ja auttaa videotuotantojen tekemisessä niin, että ne toimivat tehokkaasti nimenomaan verkkoympäristössä. 

5. Tavoita laajasti luotettavassa mediaympäristössä

Sanomalla on Suomen tavoittavin videoverkosto, joka sisältää Ruutu-palvelun lisäksi HS.fi ja IS.fi  -uutispalvelut, Nelonen Median radiot sekä Sanoman aikakausmediat.  Maaliskuun aikana Ruutu-palveluun saatiin myös kaikki Foxin ja National Geographicin sisällöt, mikä on kasvattanut tavoittavuuttamme ja Ruudun katselua merkittävästi. Näissä sisällöissä näytetään mainontaa kaikille, myös maksullisen Ruutu+ -palvelun asiakkaille.

Sanoman palveluja käyttäessäsi voi olla varma siitä, että viestisi näkyy aina luotettavassa ja laadukkaassa mediaympäristössä.  

6. Mittaa oikeita asioita

Videomainonnan toimivuutta tarkastellaan valitettavan usein väärillä mittareilla. Usein välitön aktivointi videomainoksesta on alhaisella tasolla, mikä ei kuitenkaan tarkoita, ettei mainos ei ole herättänyt kiinnostusta tai halua ostaa. Videomainonnan tulokset nähdään usein tarkastelemalla useamman päivän aikajänteellä, ovatko videomainokselle altistuneet palanneet myöhemmin mainostajan sivustolle tai ostamaan tuotteen verkkokaupasta.  Kehitämme jatkossa taktisen videomainonnan ratkaisujamme entistä dynaamisempaan suuntaan. Jos kävijä on esimerkiksi käynyt verkkokaupassa selailemassa tuotteita, nämä samat tuotteet tulevat näkyviin osana kyseisen brändin videomainosta tälle kyseessä olevalle katsojalle.     

Teemu Suominen vastaa Sanomalla liikkuvan kuvan tuotekehityksestä.

* Kotimaisten netti-tv-palvelujen katselu tuo lisää 6 % TV:n katseluaikaan – ja yli neljänneksen 15–24-vuotiaiden katseluaikaan (Lähde: Finnpanel TV-mittaritutkimus 2019)

Lue lisää: videomainonta