Natiivimainonta pysäyttää lukijan keskittymään

Hyvä sisältö houkuttelee lukijaa viettämään aikaa aiheen parissa. Natiivimainonta onkin hyvä tapa saada asiasta kiinnostuneet kuulolle. Mutta mitä on natiivimainonta ja missä tilanteessa sitä kannattaa hyödyntää? Tässä jutussa Sanoman Sisältömarkkinoinnin päällikkö Pia Hauskaviita avaa natiivimainonnan saloja.
Yksinkertaisesti sanottuna natiivimainonta on kaupallista sisältöä luonnollisena osana mediaympäristöä. Se on muodoltaan ja äänensävyltään mahdollisimman lähellä valitun median muuta sisältöä. Natiivimainos siis näyttää valitun median kaltaiselta. Oletkin varmasti törmännyt verkkosivuilla tai painetussa lehdessä artikkelin näköiseen sisältöön, jossa lukee mainos. Tämä on tunnetuin natiivimainosmuoto. Kun sisältö sijaitsee käyttäjän arvostamassa mediassa, se vahvistaa mainonnan vaikutusta. Katso natiivimainonnan toteuksia sivuilta is.fi/mainos ja hs.fi/mainos.
Natiivimainontaa voi kohdata mm. uutis- ja aikakausmedioissa ja sen tyypillisimpiä muotoja ovat artikkeli, testi, kysely ja video. Sanoman medioita ovat muun muassa Ilta-Sanomat, Helsingin Sanomat, Aamulehti, Satakunnan Kansa, Tiede, Me Naiset, Gloria, Meidän Perhe jne. Tutustu mediatietoihin tästä.
Natiivimainonta on oiva mainonnan muoto silloin kun tuote, palvelu tai asia, josta halutaan viestiä, vaatii enemmän kerrontaa. Vaikkapa silloin, kun tuotteen tarinaa tai käyttötarkoitusta halutaan avata tarkemmin. Monimutkaisetkin asiat voidaan kertoa artikkelimuotoisessa natiivimainoksessa, joka sisältää enemmän tekstiä ja vaikka useammankin kuvan. Natiivimainonnan muotoja ja mahdollisuuksia on todella paljon, artikkeli on siis vain yksi toteutustapa.
Hyvin tehdylle sisällölle saa natiivimainonnan avulla aiheesta kiinnostuneet kuulolle. Kun tuotteestasi tai palvelustasi kertovien sisältöjen parissa vietetään aikaa, kuluttajat sitoutuvat brändiisi ja positiivinen mielikuva kasvaa.
Mistä lähteä liikkeelle?
Kaiken perustana on miettiä mitä hyötyä natiivimainos tuo asiakkaallesi. Kun teet sisältöjä, suunnittele ne asiakkaan näkökulmasta. Mitä haasteita ja tarpeita asiakkaallasi on? Lähtökohtana ei kannata pitää itse mainontaa tai sitä, että saat kerrottua tuotteestasi tarkemmin omasta näkökulmastasi. Kuten kaikelle mainonnalle myös natiivimainonnalle on hyvä asettaa tavoitteet. Pohdi, mitä haluat saavuttaa ja miten sitä mittaat.
Sisällöntuontanto, sisältömarkkinointi ja natiivimainonta kulkevat soljuvasti rinnakkain, kun tekeminen on pitkäjänteistä ja suunnitelmallista. Jos haluat tehdä yksittäisiä natiivimainoksia, pyri liittämään ne isompiin kokonaisuuksiin ja jatkamaan tarinaa esimerkiksi muilla sivustollasi jo olevilla sisällöillä.
Lue ja opi lisää natiivimainonnasta oppaastamme. Olemme koonneet yhteen pakettiin natiivimainonnan perusteet,
mahdollisuudet ja asiantuntijan vinkit.